Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Δολοφονία Άλκη Καμπανού / «Εάν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν στα μάτια» - Η κατάθεση της μητέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Άλκη Καμπανού / «Εάν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν στα μάτια» - Η κατάθεση της μητέρας

Δίκη Άλκη Καμπανού
INTIME

«Είμαι η μητέρα του Άλκη. Κοιτάξτε με, σηκώστε το κεφάλι». Με αυτά τα λόγια, η μητέρα του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού, Μελίνα Κακουλίδου, απευθύνθηκε προς τους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του γιου της προσθέτοντας ότι «εάν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν στα μάτια, γιατί στα μάτια μου θα βλέπανε και τον Άλκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταθέτοντας αμέσως μετά τον σύζυγό της στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η κα Κακουλίδου, έκανε λόγο για «κτηνωδία την οποία έζησε» το παιδί της, απευθύνοντας παράλληλα ένα τεράστιο «γιατί» προς τους κατηγορούμενους.

«Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου; Ήταν 1,90...», ανέφερε χαρακτηριστικά και σχολιάζοντας τα ιατροδικαστικά ευρήματα, που περιγράφουν αναλυτικά τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 19χρονος, τόνισε ότι «32 πολτοποίησαν το κρανίο του. Και δεν το έκανε κανένας; Αυτό με ξεπερνάει».

Αναφερόμενη στους κατηγορούμενους, τους οποίους κατονόμασε έναν προς έναν, είπε ότι κανείς δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη, ενώ περιγράφοντας το χαρακτήρα του γιου της, είπε ότι «από πολύ μικρός αποδεχόταν τους πάντες, είχε διαμορφωμένη προσωπικότητα, γνώριζε τα όρια του».

«Ήταν ένα παιδί γεμάτο χαρίσματα, χαμόγελο, ειλικρίνεια, έλλειψη εγωισμού. Δεν υπήρχε περίπτωση στο σπίτι να υπάρξει καβγάς ανάμεσα σε μένα και στο σύζυγό μου και να μην πει (ο Άλκης): "βρείτε τρόπο να λύσετε τα προβλήματά σας στην ηλικία που είστε"» πρόσθεσε η κα Κακουλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι καταθέτοντας νωρίτερα, ο πατέρας του 19χρονου Άλκη έκανε λόγο για προσχεδιασμένο, οργανωμένο και ψυχρό έγκλημα.

Περιγράφοντας τον χαρακτήρα του γιου του, ο μάρτυρας είπε ότι ήταν ένα παιδί ήσυχο, ήρεμο που δεν έκανε ποτέ φασαρίες και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα. «Δεχόμασταν ευμενείς σχολιασμούς για την ποιότητα του χαρακτήρα του», κατέθεσε, ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «ήταν απλός φίλαθλος του Άρη, αγαπούσε τον Άρη. Ζήτημα να είχε πάει πέντε φορές στο γήπεδο. Δεν ανήκε σε κανέναν σύνδεσμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL