Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Δολοφονία Άλκη Καμπανού / «Όχι» στο αίτημα για διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα - Έντονη δυσαρέσκεια της οικογένειας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Άλκη Καμπανού / «Όχι» στο αίτημα για διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα - Έντονη δυσαρέσκεια της οικογένειας

Άλκης Καμπανός
EUROKINISSI/KLODIAN LATO

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί – όπως όλα δείχνουν – η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, για την οποία έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν δώδεκα κατηγορούμενοι, όλοι ήδη προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλει, διά του συνηγόρου της, η οικογένεια του 19χρονου να διεξαχθεί το δικαστήριο, για λόγους ασφαλείας, στην Αθήνα. Είχε προηγηθεί αρνητική εισήγηση ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Άγγελο Καμηλάρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός είχε δηλώσει πως η οικογένεια του 19χρονου υποστηρίζει ότι η υπόθεση θα έπρεπε να εκδικαστεί στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη καθώς «το σίγουρο είναι πως θα δημιουργηθούν έκτροπα, και εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο. Δεν θέλω αυτό το γεγονός να διχάσει την πόλη μας αλλά να μας ενώσει όλους σαν κοινωνία. Δεν αφορά καμία ομάδα».

Η δίκη αναμένεται να προσδιοριστεί τις επόμενες μέρες και σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις εξής κατηγορίες:

  • Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του), από κοινού,
  • ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού- φίλου του δολοφονηθέντος, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,
  • άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τη δυσαρέσκεια της οικογένειας Καμπανού για την εξέλιξη εξέφρασε σε δήλωσή του ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που την εκπροσωπεί. Όπως αναφέρει, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που θα δικάσει την δίκη, θα είναι ένα από αυτά της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Χαλκιδικής ή των Γιαννιτσών.

«Ευχόμεθα η δίκη να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια και να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα, εντός και εκτός του Δικαστηρίου, τα οποία θα αλλοιώσουν όλα τα χαρακτηριστικά της δίκαιης δίκης. Ευχόμεθα οι ένορκοι να μην επηρεαστούν από οπαδικά συναισθήματα, αλλά και να αποφασίσουν χωρίς φόβο, ώστε να αποφευχθεί να εκθέσει η απόφασις για την εμβληματική αυτή υπόθεση όλο το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως έγινε με την προηγούμενη υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο, οι δράστες της οποίας, μεταξύ των οποίων και ένας κατηγορούμενος στην παρούσα δίκη, έμειναν ουσιαστικά ατιμώρητοι» σημειώνει ο Αλ. Κούγιας.
 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL