Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΕΣΗΕΑ κατά Κούγια / Προσπαθεί να φιμώσει τον Τύπο με εξοντωτικές αγωγές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΗΕΑ κατά Κούγια / Προσπαθεί να φιμώσει τον Τύπο με εξοντωτικές αγωγές

Κούγιας - Λιγναδης
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI)

Την έντονη δυσφορία του εκφράζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για την στοχοποίηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Αγγελίδη της Εφημερίδας των Συντακτών από τον συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια κατά τη διεξαγωγή της δίκης για βιασμούς ανηλίκων.

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω εξοντωτικών αγωγών και υπενθυμίζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της ελευθεροτυπίας και το καθήκον των δημοσιογράφων να ενημερώνουν για τα πραγματικά γεγονότα.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση της ότι «έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει τις απόπειρες του δικηγόρου Αλέξη Κούγια να στοχοποιήσει δημοσιογράφους που ερευνούν ή καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, εξαπολύοντας μία πρωτοφανή βιομηχανία προσωπικών χαρακτηρισμών, απειλών, μηνύσεων και αγωγών».

«Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023, δικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή του Αλέξη Κούγια κατά της Εφημερίδας των Συντακτών και του δημοσιογράφου Δημήτρη Αγγελίδη για δημοσίευμα που ενημερώνει για τις εξελίξεις στην πολύκροτη δίκη Λιγνάδη, ενώ εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου» προσθέτει.

«Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω εξοντωτικών αγωγών και υπενθυμίζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της ελευθεροτυπίας και το καθήκον των δημοσιογράφων να ενημερώνουν για τα πραγματικά γεγονότα με προσήλωση στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998, και στον Παγκόσμιο Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ» αναφέρει καταληκτικά η ΕΣΗΕΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL