Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Δικαίωση για τον Ζακ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικαίωση για τον Ζακ

132519214b.jpg

Εχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από τη απόφαση της δικής των δολοφόνων του Ζακ. Η ελληνική Δικαιοσύνη είδε τα βίντεο της βίας και της ντροπής, είδε τις πράξεις των έξι κατηγορούμενων, των δύο πολιτών και τεσσάρων αστυνομικών, άκουσε τις απολογίες τους, που περιείχαν άρνηση ευθυνών, ψέματα και δικαιολογίες, άκουσε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων που μίλησαν για σκληρότητα, μανία, εκδίκηση και ρατσισμό, διάβασε τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και έβγαλε την απόφασή της.

Αυτή τη στιγμή κάνεις από τους κατηγορούμενους δεν είναι στη φυλακή. Οι αστυνομικοί «φυσικά» αθωώθηκαν, έπραξαν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου προστάτευαν τη ζωή του Ζακ, έδρασαν με ψυχραιμία και σύνεση - έτσι είπε η Δικαιοσύνη. Ο Σ. Δημόπουλος, όντας υπερήλικας, εκτίει την ποινή του στην πολυθρόνα του, με την οικογένειά του. Τι τίμημα κι αυτό για έναν φόνο χωρίς μεταμέλεια! Ο Α. Χορταριάς έκανε ένα πέρασμα από τη φυλακή και η Δικαιοσύνη τον άφησε ελεύθερο ξανά γιατί είναι φιλεύσπλαχνη και ανεπηρέαστη. Στον αντίποδα, κάποιος που κλώτσησε ένα γατάκι τιμωρήθηκε με πρόστιμο και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αντέδρασε στην αθώωσή του.

Η περιβόητη ΕΔΕ των αστυνομικών, έπειτα από ένα σίριαλ αναβολών και αφού πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια, ήταν επίσης αθωωτική, ενώ η ανακοίνωση του σωματείου των αστυνομικών επέπληξε την οικογένειά μας γιατί τους ταλαιπωρήσαμε και τους διασύραμε δημοσίως.

Η υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή το αίτημά μας για δικαίωση βρίσκεται στην Ευρωβουλή και η υπόθεση της αθώωσης των αστυνομικών έχει πάρει τον δρόμο για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Γιατί είναι καθήκον μας, είναι ανάγκη μας, είναι το αίμα του παιδιού μας στο πεζοδρόμιο της Γλάδστωνος, είναι η αδιαφορία των Αρχών, είναι ο πόνος και η απόγνωση, είναι η έλλειψη δικαιοσύνης, είναι τα μάτια του Ζακ στη φωτογραφία του στο μνήμα που μας το ζητούν. Κι όταν τον επισκεπτόμαστε, θέλουμε να μπορούμε να του πούμε ότι κάναμε τα πάντα για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να αναπαυτεί η ψυχή του.

Σας παρακαλώ, στηρίξτε το αίτημά μου στην Ευρωβουλή στο europarl.europa.eu με τον αριθμό 0605/2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL