Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Εύβοια - Κάβο Ντόρο / Συνελήφθησαν δύο διασωθέντες από το πολύνεκρο ναυάγιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εύβοια - Κάβο Ντόρο / Συνελήφθησαν δύο διασωθέντες από το πολύνεκρο ναυάγιο

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα στην Εύβοια, όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο ναυάγιο σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες και το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων επέβαιναν 68 άτομα. Έως σήμερα έχουν ανασυρθεί 22 νεκροί, ενώ έχουν διασωθεί μόλις 12 άτομα και αγνοούνται δεκάδες ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού εκ των οποίων στο ένα επιβαίνουν δύο άτομα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού. Επίσης συνδράμουν και παραπλέοντα πλοία.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα η  Λιμενική Αρχή Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση και η Διεύθυνση Ασφαλείας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων προχώρησαν στη σύλληψη δύο διασωθέντων από το ναυάγιο, οι οποίοι φέρονται να είναι οι υπεύθυνοι του σκάφους.

Ο ένας από τους συλληφθέντες φαίνεται ως κυβερνήτης του σκάφους και ο δεύτερος ως βοηθός του, ενώ και οι δύο ήταν ανάμεσα στους 12 διασωθέντες.

Και οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβάσεις των άρθρων 187 και 277 του ποινικού κώδικα για εγκληματική οργάνωση και για πρόκληση ναυαγίου από πρόθεση. 

Όχημα με μετανάστες έπεσε σε γκρεμό

Στο μεταξύ, τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή Άγιος Ιερεμίας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια. Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συνολικά 5 άτομα, έπεσε σε γκρεμό.

Όπως μεταδίδει το eviathema.gr, από το τροχαίο τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο άτομα, ενώ δύο από τους επιβάτες κατάφεραν να αναρριχηθούν στην κορυφή του γκρεμού. Τα υπόλοιπα άτομα παρέμειναν εγκλωβισμένα στο αυτοκίνητο και χρειάστηκε επιχείρηση της πυροσβεστικής.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι 5 μετανάστες στο όχημα είχαν αποβιβαστεί από σκάφος μαζί με άλλους το πρωί της Πέμπτης στην παραλία του Λιμνιώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL