Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΑΠΘ / Φοιτητής έπεσε από τον 3ο όροφο - Καθόταν σε περβάζι επειδή δεν υπήρχε θέση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΘ / Φοιτητής έπεσε από τον 3ο όροφο - Καθόταν σε περβάζι επειδή δεν υπήρχε θέση

Τραυματισμένος φοιτητής στο ΑΠΘ
(902.GR)

Σοβαρά τραυματίστηκε φοιτητής της Νομικής του ΑΠΘ όταν έπεσε από τον τρίτο όροφο στο κενό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο φοιτητής παρακολουθούσε διάλεξη και καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση καθόταν σε περβάζι παραθύρου.

Όπως λένε φοιτητές, η αίθουσα χωράει 150 άτομα και σε αυτήν βρίσκονταν πάνω από 200 άτομα. Φοιτητές που βρίσκονταν στην αίθουσα και επικαλείται το documentonews.gr, αναφέρουν ότι αυτό επικρατεί σε δυο μαθήματα του έτους, καθώς τα τρία τμήματα συμπτυχθήκαν σε δυο, λόγω έλλειψης καθηγητών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο φοιτητής έχει υποστεί σοβαρά κατάγματα στα άκρα και τα πλευρά του, ωστόσο η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο φοιτητής μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων δεν μπορεί να συνεχιστεί

«Η τακτική της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να χρηματοδοτεί την ΟΠΠΙ και όχι τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών οδηγεί το ελεύθερο, δημοκρατικό, δημόσιο πανεπιστήμιο σε μαρασμό και θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας», σχολιάζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή στο ΑΠΘ.

Επισημαίνοντας ότι τα τμήματα για το εν λόγω μάθημα που παρακολουθούσε ο φοιτητής είχαν μειωθεί σε δύο από τρία, λόγω έλλειψης καθηγητών, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το αποτέλεσμα ήταν «να χρειάζεται 200 φοιτητές και φοιτήτριες να παρακολουθούν σε αίθουσα χωρητικότητας 150 ατόμων».

«Τα πανεπιστήμια χρειάζονται καθηγητές και όχι αστυνομικούς», σημειώνει καταλήγοντας η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι «η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Πριν από λίγο φοιτητής της Νομικής σχολής του ΑΠΘ έπεσε από τον 3ο όροφο έχοντας τραυματιστεί σοβαρά.

Ο φοιτητής, όπως πολλοί φοιτητές/τριες, αναγκάστηκε να καθίσει στην άκρη του παραθύρου για να παρακολουθήσει το μάθημα του καθώς δεν χωρούσε στην αίθουσα.

Στο συγκεκριμένο μάθημα τα τμήματα είχαν μειωθεί σε 2 από 3 λόγω της έλλειψης καθηγητών με αποτέλεσμα να χρειάζεται 200 φοιτητές και φοιτήτριες να παρακολουθούν σε αίθουσα χωρητικότητας 150 ατόμων.

Σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες οι φοιτητές/τριες καλούνται καθημερινά να σπουδάσουν. Η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Τα πανεπιστήμια χρειάζονται καθηγητές και όχι αστυνομικούς.

Η τακτική της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να χρηματοδοτεί την ΟΠΠΙ και όχι τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών οδηγεί το ελεύθερο, δημοκρατικό, δημόσιο πανεπιστήμιο σε μαρασμό και θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL