Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
Καστοριά / Κτηνωδία - Ακρωτηρίασαν και βασάνισαν αλεπού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καστοριά / Κτηνωδία - Ακρωτηρίασαν και βασάνισαν αλεπού

FACEBOOK/Nikos Panagiotopoulos

Νέα αποτρόπαια πράξη άγριου βασανισμού ζώου στην Καστοριά. Το βασανισμένο ζώο βρήκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Καστοριάς και συνεργάτης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Η άτυχη αλεπού, βρέθηκε με ακρωτηριασμένα τα τέσσερα άκρα του «και το πιθανότερο να ήταν σε ημιθανή κατάσταση όταν συνέβη αυτό» όπως σημειώνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αναφέρει επίσης από την εξέταση που έκανε ότι το ζώο δεν φέρει τραύματα από πυροβολισμό. Φέρει μόνο ένα επιπόλαιο χτύπημα στο κεφάλι του «πού το πιθανότερο να μην πέθανε από αυτό…».

Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες

Σε ανάρτησή του στo Facebook, ο διασώστης σημειώνει χαρακτηριστικά για τη κτηνωδία: «Άκαρδε άνθρωπε! Άνθρωπε, εσύ που θες δηλαδή να λέγεσαι άνθρωπος, οικογενειάρχης, καλός Χριστιανός έπραξες μια φορά ακόμα στη ζωή σου το σωστό, το πρέπον και αγαπάς πάνω απ’ όλα περισσότερο τον εαυτό σου. Φέρσου ρε ανόητε για μια φορά με συνείδηση, καλοσύνη και ενσυναίσθηση!

Το αδιέξοδο της λογικής σου σέ οδηγεί σε πράξεις που προσβάλει το είδος σου . Κατάφερες να πετύχεις το στόχο σου και τον πολιτισμό σου σέ ένα πλάσμα που καθημερινά αγωνίζεται να ζήσει.

Έβγαλες όλα τα ψυχικά σου κατάλοιπα …. Είσαι επικίνδυνος!»

Μιλώντας στο grtimes o Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι «δεν τη χωρά ανθρώπινος νους αυτή την αγριότητα. Το ζώο βασανίστηκε άγρια πριν πεθάνει. Δεν είχε τραύμα από πυροβολισμό, μόνο ένα επιπόλαιο χτύπημα στην κάτω γνάθο, από το οποίο μάτωσαν τα δόντια του. Δεν πέθανε όμως από αυτό»

Σύμφωνα με τον ίδιο όταν έφτασε στο σημείο, βρήκε το ζώο ζεστό, «που σημαίνει ότι μόλις είχε καταλήξει. Το πήρα, το έθαψα, αλλά ακόμη δεν μπορώ να διανοηθώ το τι μπορεί να κάνει το ανθρώπινο χέρι».

FACEBOOK/Nikos Panagiotopoulos
FACEBOOK/Nikos Panagiotopoulos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL