Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Πάνος Βλάχος / «Τι κι αν είσαι βιαστής, ένα πράγμα σε γλιτώνει, οι φίλοι σου να είναι γόνοι»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάνος Βλάχος / «Τι κι αν είσαι βιαστής, ένα πράγμα σε γλιτώνει, οι φίλοι σου να είναι γόνοι»

Πάνος Βλάχος
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Συνεχίζεται το κύμα των πολύμορφων διαμαρτυριών ενάντια στην αποφυλάκιση του καταδικασθέντα σε 12 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό δύο ανήλικων παιδιών, Δημήτρη Λιγνάδη από τον καλλιτεχνικό κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά το πανό που αναρτήθηκε στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπου «ανέβηκαν» οι «Πέρσες» του Αισχύλου, στο οποίο αναγραφόταν «Βιαστής είναι», και τον χορευτή Πάνο Μαλακτό ο οποίος στην έναρξη του φεστιβάλ χορού στην Καλαμάτα σήκωσε πανό το οποίο ανέγραφε «Οι Βιαστές Πρέπει να είναι στην Φυλακή», θέση ενάντια στην αποφυλάκιση Λιγνάδη πήρε και ο ηθοποιός Πάνος Βλάχος ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ο γνωστός ηθοποιός ανέβασε βίντεο στη διάρκεια του οποίου παίζει κιθάρα τραγουδώντας τους παρακάτω στοίχους.

«Σε όποιον πέταξε τρικάκια του περνάτε βραχιολάκια μα βαράτε παλαμάκια σ’ όποιον π**γε παιδάκια - Τι κι αν είσαι βιαστής, τι κι αν καταδικαστείς, ένα πράγμα σε γλιτώνει, οι φίλοι σου να είναι γόνοι - Αν δεν φέρνεις αντιρρήσεις στις μεγάλες κυβερνήσεις κι άμα έχεις και λεφτά τη γλιτώνεις πάραυτα».

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις προαναφερθείσες αντιδράσεις, άνθρωποι του θεάτρου και του υπόλοιπου καλλιτεχνικού χώρου τις προηγούμενες ημέρες ανέλαβαν πρωτοβουλίες παίρνοντας ξεκάθαρη τη θέση τους ενάντια στην αποφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Στη Μικρή Επίδαυρο ηθοποιοί που συμμετείχαν στην παράσταση «Ρίζες από βαμβάκι», της Κάλλιας Παπαδάκη, ανέγνωσαν την ανακοίνωση του ΣΕΗ με την οποία τονίζεται ότι οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή.

Επιπλέον στην πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Η Ανατολή» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεωδορόπουλου στον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας στο Ναύπλιο ο ηθοποιός της παράστασης Μιχάλης Τιτόπουλος εκπροσωπώντας όλους τους ηθοποιούς της παράστασης, διάβασε την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Επιπλέον, και μετά την παράσταση «Ηλέκτρα» η οποία ανέβηκε στο θεάτρου Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη, η Μαρία Κίτσου διάβασε τη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΗ.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και κατά τη συναυλία του συγκροτήματος Thrax Punks, στην Καβάλα. Πλακάτ έγραφε τ η φράση «Βιαστής είναι αφού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL