Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C25.1°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C19.6°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.3°C
3 BF 26%
Δημήτρης Λιγνάδης / Τον βγάζουν από τη φυλακή παρά τους βιασμούς ανηλίκων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Λιγνάδης / Τον βγάζουν από τη φυλακή παρά τους βιασμούς ανηλίκων

Λιγνάδης
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/intime

Ελεύθερος αφήνεται ο Δημήτρης Λιγνάδης καθώς το δικαστήριο του χορήγησε αναστολή μέχρι το Εφετείο με πλειοψηφια 4-3 παρά τους δύο βιασμούς για τους οποίος καταδικάστηκε.

Όπως μεταδίδει ο συντάκτης της «Αυγής» Κώστας Παπαντωνίου, το δικαστήριο επέβαλε στον Δημήτρη Λιγνάδη τους εξής περιοριστικούς όρους:

  • Εγγύηση 30.000 ευρώ
  • Εμφάνιση τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα
  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Η απόφαση - σοκ προκάλεσε την οργή του κόσμου που είχε συγκεντωθεί έξω από το δικαστήριο, φωνάζοντας προς την έδρα «πώς θα κοιμάστε τα βραδια;».

Τι είχε προηγηθεί

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 12 ετών κατά πλειοψηφία στον Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δυο από τις τέσσερις πράξεις βιασμού για τις οποίες δικάστηκε.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση για τον άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου κρίνοντας ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρξει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κηρύχθηκε ένοχος για τον βιασμό του Αιγύπτιου Σ. στην Επίδαυρο τον Ιούλιο του 2015 και για τον βιασμό τον Ουκρανού Π.Φ. τον Μάρτιο του 2015 στο σπίτι του. Αθώος λόγω αμφιβολιών κηρύχθηκε για τον Αιγύπτιο Αλί που φερόταν να βίασε το 2011 στο σπίτι του, όταν ήταν 14 ετών.

Αθώος κηρύχθηκε και ως προς τον βιασμό του ενήλικου Έλληνα Δ.Μ., ο οποίος δεν εμφανίστηκε να καταθέσει στο δικαστήριο, κι ο εισαγγελέας είχε προτείνει απαλλαγή, καθώς, όπως είχε πει η απουσία του μηνυτή πλήττει την αξιοπιστία του και η αμφιβολία λειτουργεί προς όφελος του κατηγορούμενου.

Σημειώνεται ότι δικαστές και ένορκοι υιοθέτησαν εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του από νεαρούς άνδρες για βιασμό τους ενώ ήταν ανήλικοι.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα από τα ελαφρυντικά που αιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, υιοθετώντας την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας. Ειδικότερα, απέρριψε ομόφωνα το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. «Θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» είχε αναφέρει νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας Κωνσταντίνος Κούντριας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL