Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
3 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
24.4°C28.8°C
6 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 94%
Δημήτρης Λιγνάδης / Εντείνεται το κύμα αντιδράσεων για την προκλητική αποφυλάκιση του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Λιγνάδης / Εντείνεται το κύμα αντιδράσεων για την προκλητική αποφυλάκιση του

Screenshot/facebook

Συνεχίζεται εντεινόμενο το κύμα αντιδράσεων για την προκλητική αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σφοδρή ήταν το βράδυ του Σαββάτου η αποδοκιμασία για την αποφυλάκιση του σκηνοθέτη από τους πολίτες που πήγαν στο Αρχαίο θέατρο Έπιδαύρου για να παρακολουθήσουν τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Στο πανό που αναρτήθηκε και έγραφε «Βιαστής είναι» το θεατρόφιλο κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα, εκδηλώνοντας την έντονη αντίθεση του στην απόφαση του δικαστηρίου να ανασταλεί η επιβολή της ποινής 12 ετών φυλάκισης για τον βιασμό δύο ανηλίκων.

Μετά το τέλος της παράστασης «Πέρσες» στην Επίδαυρο, οι συντελεστές διάβασαν το κείμενο παρέμβαση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ενάντια στην προκλητική απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης, παρά την καταδίκη του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βγήκε προχθές από τον Κορυδαλλό και προέβη σε προκλητικές δηλώσεις επιχειρώντας να αντιστρέψει την πραγματικότητα, υποδυόμενος τον αθώο.

Τα τελευταία 24ωρα χιλιάδες πολίτες, καλλιτεχνικά σωματεία, πρόσωπα των Γραμμάτων και των Τεχνών έχουν εκφραστεί κατά της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη με πολλούς να κάνουν λόγο για απόπειρα συγκάλυψης της πολύκροτης υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ακολούθησε παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, που ζήτησε τα πρακτικά της δίκης του ΜΟΔ, την αναφορά του εισαγγελέα, τις αποφάσεις και τις μειοψηφίες προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL