Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C18.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C14.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C16.6°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.7°C17.7°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.6°C14.6°C
2 BF 72%
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος / Σήμερα κρίνεται εάν ο Κορκονέας θα πάει φυλακή ή σπίτι του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος / Σήμερα κρίνεται εάν ο Κορκονέας θα πάει φυλακή ή σπίτι του

ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ
EUROKINISSI

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ως προς το θέμα της αναγνώρισης ελαφρυντικών στον δολοφόνο του 15χρονου, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Αν και στην πρώτη δίκη το 2010 δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, στο δεύτερο βαθμό τα ισόβια έσπασαν με αποτέλεσμα να του επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών που οδήγησε στην άμεση αποφυλάκισή του καθώς είχε εκτίσει ήδη 11 χρόνια στη φυλακή.

Την απόφαση για το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αμφισβήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνοντας ότι «το λευκό ποινικό μητρώο δεν συνδέεται με τη σύννομη ζωή, έτσι ώστε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου» και η αναίρεσή του έγινε δεκτή από το ανώτατο δικαστήριο.

Με δήλωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας του Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, επεσήμαναν ότι θα διεκδικήσουν και πάλι «Δικαιοσύνη για τον Αλέξανδρο. Και θα βρεθούμε απέναντι, και πάλι, στην ενεργοποίηση μηχανισμών για την υπόθαλψη και εξυπηρέτηση του υπαιτίου της δολοφονίας του παιδιού». Παράλληλα καταγγέλλουν την πρωτοφανή επίσπευση της δίκης και υποστηρίζουν ότι η υπεράσπιση Κορκονέα κομπάζει πως έχει εξασφαλίσει την, εκ νέου, άμεση αποφυλάκισή του, με την αναγνώριση, και πάλι, ελαφρυντικού στον ένοχο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου.

Όπως σημειώνουν: «τα γεγονότα αυτά και η πρωτοφανής επίσπευση του προσδιορισμού, εκ μέρους του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας, αναβιώνουν όσα διαδραματίστηκαν, ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, το 2019, που οδήγησαν στην σκανδαλώδη, αναιρεθείσα πλέον, απόφαση, την οποία και τότε καταγγείλαμε».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL