Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Απώλεια / Πέθανε ο Γιώργος Φλωρεντής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απώλεια / Πέθανε ο Γιώργος Φλωρεντής

Γιώργος Φλωρεντής
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Χάσαμε σήμερα τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη, Γιώργο Φλωρεντή.

Γλυκύς, τετραπέρατος, πολυσύνθετος ως χαρακτήρας και πραγματικός statesman, κινούνταν με χαρακτηριστική άνεση σε κάθε ομήγυρη, είτε αυτή αποτελούνταν από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, είτε από καναλάρχες, ιερείς, στελέχη καριέρας του δημόσιου τομέα, υπουργούς. 

Στην πολυκύμαντη καριέρα του έζησε τόσα, όσα σε άλλους θα χρειάζονταν χίλιες ζωές. Και θα ζούσε, χωρίς αμφιβολία, για άλλες χίλιες, αν δεν τον έπαιρνε ο θάνατος από κοντά μας. Τόσο πρόωρα. Τόσο άδικα! 

Ο Γιώργος Φλωρεντής είχε το (σχεδόν μαγικό) χάρισμα να βρίσκεται πάντοτε ακριβώς εκεί όπου συμβαίνουν τα πιο απίθανα και τα πιο δραματικά. Και τότε ακόμα, μέσα στην τρέλα της στιγμής, θα έβρισκε τον χρόνο να δώσει μια συμβουλή σε εμάς τους νεότερους, αλλά και να μας προτείνει κάποιο εκλεκτό βιβλίο ή να μας προσκαλέσει στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων. 

Ήταν περήφανος εκπρόσωπος του Αιγυπτιώτικου Ελληνισμού, βαθύς γνώστης των εκκλησιαστικών πραγμάτων και της (δυσνόητης και στριφνής) διαλέκτου της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Δημοσίου - αλλά και connoisseur όλων των πτυχών αυτού που ονομάζουμε "καλή ζωή".

Ίσως για αυτό είχε επιλέξει, απολύτως συνειδητά, να ζει έναν εντελώς λιτό και απέριττο βίο. 

Τον αποχαιρετούμε κρατώντας στην μνήμη το ζεστό του γέλιο και τις χαρισματικές του αφηγήσεις. 

Ακολουθεί το βιογραφικό του, το οποίο ελάχιστα αποκαλύπτει για το πόσο σπουδαίος άνθρωπος υπήρξε.

Από όλους εμάς στο avgi.gr, θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. 

***

Ο Γιώργος Φλωρεντής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1963. Αποφοίτησε από το Αβερώφειο Σχολείο της Αλεξάνδρειας. Ήταν πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου της Αλεξάνδρειας.

Υπηρέτησε στα Υπουργεία Προεδρίας της Κυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας, Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης, στην Περιφέρεια Αττικής και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Από το Φεβρουάριο 2015 μέχρι τον Δεκέμβριο 2016 διετέλεσε Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2017 ήταν Ειδικός Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής.

Από τον Σεπτέμβριο 2017 και έως τις εκλογές του 2019 υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Διετέλεσε μέλος και Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Φοιτητών Αλεξάνδρειας, μέλος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Αβερωφείου Σχολής Αλεξάνδρειας, ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας.

Υπήρξε επίσης Συντονιστής του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς - ΣΥΡΙΖΑ, και μέλος της Ομάδας Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο Σάββα του Ηγιασμένου και το Σταυρό Αγίου Μάρκου Α’ Τάξεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL