Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Δολοφονία Άλκη / Παραδόθηκε και ο 12ος εμπλεκόμενος - Η ώρα του ανακριτή για τον 20χρονο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Άλκη / Παραδόθηκε και ο 12ος εμπλεκόμενος - Η ώρα του ανακριτή για τον 20χρονο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ
INTIME

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης παραδόθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο 12ος που φέρεται να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ. Κατά τα φαινόμενα πρόκειται για τον οδηγό ενός από τα οχήματα που μετέφεραν την ομάδα των δραστών στο Χαριλάου.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να είναι άτομο ηλικίας 22 ετών που παρέμενε κρυμμένος μετά την δολοφονία και η παράδοσή του ήρθε ενώ είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του από τις διωκτικές Αρχές. Αναμένεται να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα με βάση τα εντάλματα σύλληψης που έχουν ήδη εκδοθεί και στην συνέχεια να απολογηθεί στον ανακριτή, πιθανώς αφού οι δικηγόροι του πάρουν προθεσμία για να μελετήσουν τον φάκελο που τον αφορά.

Εξάλλου, με τον 20χρονο που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στις ελληνικές διωκτικές αρχές ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος των απολογιών των έντεκα συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος θα βρεθεί στη μία μετά το μεσημέρι ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης και θα παρουσιάσει τη δική του θέση για το φονικό επεισόδιο. Μέσω του συνηγόρου του είχε περιγράψει τον δικό του ρόλο ως «περιφερειακό».

«Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», φέρεται να είναι η θέση που διατυπώνει.

Ήδη για την υπόθεση έδωσαν εξηγήσεις στην ανακρίτρια οι δέκα συγκατηγορούμενοί του και ο ένας μετά τον άλλον οδηγήθηκαν στις φυλακές, καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την ταυτοποίηση του 12ου ατόμου, του οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου που συμμετείχε στην επίθεση και κατονομάστηκε από κάποιους εκ των κατηγορουμένων με το μικρό του όνομα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL