Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Δολοφονία 19χρονου / Σεσημασμένος (και) για ρατσιστική επίθεση ο ένας κατηγορούμενος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία 19χρονου / Σεσημασμένος (και) για ρατσιστική επίθεση ο ένας κατηγορούμενος

ΑΛΚΗΣ

Σε έναν από τους σκληρά εθνικιστικούς συνδέσμους οπαδών του ΠΑΟΚ φέρονται να ανήκουν ορισμένοι από τους δράστες της δολοφονικής οπαδικής επίθεσης κατά του 19χρονου  Άλκη και της παρέας του, ενώ ένας εκ των συλληφθέντων είναι σεσημασμένος και διώκεται για ρατσιστική επίθεση... Αυτά προκύπτουν από την έκθεση του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που ασχολείται με την υπόθεση και έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι στα χουλιγκανικά τάγματα εφόδου συμμετέχουν φασιστοειδή.

Ουδείς και ουδεμία, βέβαια, «πέφτει από τα σύννεφα» με αυτές τις διαπιστώσεις, αφού είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια στους οπαδικούς συνδέσμους έχουν εισχωρήσει διάφορα ακροδεξιά στοιχεία και σε ορισμένους εξ αυτών είναι κυρίαρχα.  Έτσι, ορισμένοι από αυτούς τους συνδέσμους λειτουργούν ως «φυτώρια» στη διασπορά εθνικιστικών και ρατσιστικών ιδεών. Τουλάχιστον δύο εκ των συλληφθέντων χούλιγκαν, όπως φαίνεται μέσα από την έκθεση, είναι μέλη του συνδέσμου «Μακεδόνες» του ΠΑΟΚ, που την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών εξέδιδε συχνά «πολεμικά» ανακοινωθέντα κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχε ή και καλούσε σε συλλαλητήρια υπό τα συνθήματα «Ένας είναι ο ΠΑΟΚ και μια η Μακεδονία, μία η Ελλάδα και μία Ιστορία» και «αλήτες, προδότες, πολιτικοί». Επίσης επιβεβαιώνεται ότι οι περισσότεροι συλληφθέντες ήταν σεσημασμένοι χούλιγκαν, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που συμμετείχε στην επίθεση.

«Συλλυπητήρια γιατί δεν γνωρίσατε τον  Άλκη»

«Δεν θέλω εκδίκηση, θέλω δικαιοσύνη» δήλωσε ο πατέρας του αδικοχαμένου  Άλκη από την Καβάλα, όπου παρακολούθησε φιλικό αγώνα του Α.Ο. Καβάλας με τη Δόξα Δράμας στη μνήμη του 19χρονου, ενώ έστειλε συλλυπητήρια στους συλληφθέντες διότι «δεν πρόλαβαν να κάνουν φίλο τον  Άλκη». Στο δικαστικό κομμάτι, συνεχίστηκαν και χθες οι προσαγωγές κατηγορούμενων στον ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ παραδόθηκε στις αλβανικές αρχές ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του  Άλκη και της παρέας του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 20χρονος είναι μετανιωμένος που έφυγε και θέλει να εκδοθεί στην Ελλάδα για να δικαστεί και να πει «τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL