Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
ΠΟΕΔΗΝ / Διασωληνωμένοι πεθαίνουν πριν προλάβουν να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΕΔΗΝ / Διασωληνωμένοι πεθαίνουν πριν προλάβουν να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ

ΜΕΘ
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στην Αττική εντοπίζεται μεγαλύτερο πρόβλημα αναφορικά με τις κλίνες ΜΕΘ και τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο ο οποίος υπογραμμίζει ότι δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ με αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία τονίζει ότι «τουλάχιστον 80 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ», και αναρωτήθηκε: «Διασωληνωμένοι πεθαίνουν πριν προλάβουν να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ. Αυτό είναι ποινικό αδίκημα προς διερεύνηση ή όχι;».

«Πολλοί εκ των διασωληνωμένων ασθενών δεν είναι επιλέξιμοι ασθενείς για ΜΕΘ γι' αυτό έρχεται και παρέρχεται η σειρά τους. Βρίσκονται στη λίστα του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ και αναμένουν τη σειρά τους επί πολλές ημέρες και δεν προλαβαίνουν. Χάνουν τη ζωή τους. Όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς έχουν δικαίωμα να δώσουν τη τελευταία μάχη για τη ζωή από ΜΕΘ», σημείωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο Μιχάλη Γιαννάκος καταγγέλλει ότι «υπάρχουν διασωληνωμένοι που βρίσκονται σε κλινικές 10 ημέρες. Υπάρχουν νέοι σε ηλικία ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής πολλές ημέρες. Υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι που χάνουν τη ζωή τους πριν βρουν ΜΕΘ (Σισμανόγλειο, Νίκαια, Ερυθρός κ.ά.)».

Τέλος, όσον αφορά στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επεσήμανε ότι σε αυτά καταγράφονται τα σημαντικότερα προβλήματα δίνοντας αναλυτικά στοιχεία:

  • «Ευαγγελισμός»: 6 διασωληνωμένοι σε θαλάμους πάνω από δύο ημέρες.
  • «Θριάσιο»: 3 διασωληνωμένοι σε θαλάμους.
  • «Σισμανόγλειο»: 8 διασωληνωμένοι σε θαλάμους. Πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι από 52 ετών έως 67 ετών που είναι από 4 ημέρες εκτός ΜΕΘ έως δέκα ημέρες.
  • «Νίκαια»: 11 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους. Οι περισσότεροι πάνω από 5 ημέρες. Πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Αυτό που συμβαίνει στη νοσοκομείο της Νίκαιας είναι απάνθρωπο. Δεν διαθέτουν ΜΕΘ κοροναϊού και δεν μπορούν να διακινήσουν τα διασωληνωμένα περιστατικά. Πως λοιπόν είμαστε μία υγειονομική περιφέρεια;
  • «Τζάνειο»: 3 διασωληνωμένοι σε θαλάμους 2 ημέρες.
  • «Αγία Όλγα»: 2 διασωληνωμένοι σε θαλάμους.
  • «Γεννηματάς»: 5 διασωληνωμένοι στις κλινικές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL