Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Έβρος / Διπλωματικό θρίλερ με σύλληψη Έλληνα αστυνομικού από την Τουρκία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έβρος / Διπλωματικό θρίλερ με σύλληψη Έλληνα αστυνομικού από την Τουρκία

Σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σε σύλληψη ενός 41χρονου αστυνομικού που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μεταβεί την Κυριακή από το Τελωνείο των Κήπων για εκδρομή στην Αδριανούπολη, μαζί με την σύντροφό του, η οποία επίσης συνελήφθη. Στη συνέχεια αμφότεροι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι θα παραμείνουν σε ξενοδοχείο της Αδριανούπολης, μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αρχές κινητοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, όταν φέρεται να έλαβαν αρχικά την πληροφορία πως ένστολος ο οποίος ταξίδεψε στην Τουρκία δεν επέστρεψε και συνελήφθη. Εν συνεχεία έγινε γνωστό ότι πρόκειται για τον αστυνομικό από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης ο οποίος πραγματοποίησε εχθές εκδρομή στην Τουρκία με ένα ακόμη άτομο εισερχόμενοι από το Τελωνείο των Κήπων και δεν επέστρεψαν.

https://www.radioevros.gr

Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα όταν τον αστυνομικό αναζήτησε η υπηρεσία του, έγινε γνωστό ότι συνελήφθη στην Τουρκία και έγινε άμεση κινητοποίηση των αρχών. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό από κάποια αρμόδια αρχή. \

Ο αρχιφύλακας είχε ανοικτό GPS και φέρεται να κινείτο σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου κοντά στο ποτάμι και σήμερα πέρασε αυτόφωρο. Όπως έγινε γνωστό μαζί του συνελήφθη και η γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία είναι από τις Φέρες.

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο Haberturk, ο αστυνομικός και η γυναίκα που τον συνόδευε συνελήφθησαν από την Στρατοχωροφυλακή επειδή εισήλθαν παράνομα σε στρατιωτική ζώνη στα σύνορα. Μάλιστα το Haberturk έδωσε στη δημοσιότητα και το όνομα του αστυνομικού.

ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθησαν 50 μέτρα πριν περάσουν τα σύνορα

Σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει ότι κατά δήλωση των τουρκικών αρχών, ο αστυνομικός συνελήφθη μαζί με την κοπέλα, γιατί ενώ επέστρεφαν στην Ελλάδα, 50 μέτρα πριν περάσουν τα σύνορα πλησίασαν στο ένα μέτρο απαγορευμένη περιοχή.

Και οι δύο παραπέμφθηκαν στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας, στην Ανδριανούπολη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ:

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Σε εξέλιξη έρευνα των τουρκικών αρχών

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο αστυνομικός εισήλθε στην Τουρκία, άρχισαν να τον παρακολουθούν Τούρκοι αστυνομικοί και όταν είδαν ότι έφτασε κοντά στο χωριό Δοϊράνη του Έβρου, τον συνέλαβαν με την αιτιολογία ότι είχε εισέλθει σε στρατιωτικά απαγορευμένη περιοχή και τραβούσε φωτογραφίες.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA μετέδωσε ότι ο αστυνομικός και η κοπέλα του οδηγήθηκαν και κρατούνται στη Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής στην Κεσσάνη και ότι στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η γενική εισαγγελία της Κεσσάνης, κατασχέθηκαν και εξετάστηκαν τα κινητά τηλέφωνα και τα αντικείμενα που είχαν μαζί τους οι δύο.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο αστυνομικός εισήλθε στην Τουρκία χωρίς την απαιτούμενη άδεια από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπάγεται.

Το απόγευμα της Δευτέρας συγκλήθηκε εκτάκτως σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή Ασφάλειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Γενικών Διευθυντών της αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Ο πατέρας του αστυνομικού, όπως αναφέρουν πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στην Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL