Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Άρης Πορτοσάλτε / Πρωτοφανής προσπάθεια φίμωσης καταγγελιών για τα νοσοκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άρης Πορτοσάλτε / Πρωτοφανής προσπάθεια φίμωσης καταγγελιών για τα νοσοκομεία

screenshot ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΣΚΑΪ
screenshot ΣΚΑΪ

Με συνεχείς κραυγές στο στούντιο ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Άρης Πορτοσάλτε προσπάθησε να εμποδίσει τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο να αναφέρει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας εν μέσω κορύφωσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας, ειδικά στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Μπορείτε να δείτε τι συνέβη στο βίντεο, από το 9'52'' και μετά.

Ο κ. Γιαννάκος κατήγγειλε ότι «πάνω από 100 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, το σύστημα έχει ξεπεράσει τα όριά του, το προσωπικό δεν αντέχει. Υπάρχουν νοσοκομεία με ασθενείς σε λίστα αναμονής ακόμη και για μηχάνημα HighFlow (υψηλής ροής οξυγόνου), είτε γιατί δεν αντέχει η παροχή οξυγόνου στα νοσοκομεία είτε γιατί δεν υπάρχουν μηχανήματα, όπως τα περιφερειακά νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας και όλα της Θεσσαλίας, όπως σε Έδεσσα, Γιαννιτσά, Βόλο».

Στις συνεχείς διακοπές του κ. Πορτοσάλτε με ύφος ανακριτή, ο κ. Γιαννάκος συνέχισε με αριθμούς και στοιχεία: «στο ΑΧΕΠΑ στις κλινικές νοσηλεύουν 40 ασθενείς με covid-19, δεν μπορούν να βάλουν περισσότερα πό 9 HighFlow μηχανήματα σε ασθενείς, δεν το "σηκώνει" το νοσοκομείο άλλο, είναι μεγάλη η κατανάλωση οξυγόνου στα νοσοκομεία. Στο Βόλο και στα Τρίκαλα υπάρχουν προβλήματα με το οξυγόνο, στο Γενικό Λάρισας. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα στην κοινότητα, τα νοσοκομεία δεν αντέχουν άλλο», όπως τόνισε.

Νωρίτερα ο ίδιος περιέγραψε μία κατάσταση «απελπιστική, δεν προλαβαίνουμε στα νοσοκομεία να μαζεύουμε τους νεκρούς. Οι νεκροί από κορωνοϊό είναι πολύ περισσότεροι από τους νεκρούς όλων των άλλων παθήσεων που είχαν έρθει ασθενείς στα νοσοκομεία. Η δήλωση του κ. Εξαδάκτυλου ότι "ντανιάζονται" οι ασθενείς στις ΜΕΘ δεν απηχεί την πραγματικότητα. Μακάρι να υπήρχαν ΜΕΘ να ήταν οι ασθενείς μέσα. Αυτό είναι αναγκαίο κακό στη φάση που έχουμε φάση. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς δυστυχώς "ντανιάζονται" εκτός ΜΕΘ».

Για την εφημερία του ΑΧΕΠΑ (σ.τ.σ. στη Θεσσαλονίκη) που τελείωσε στις 8 το πρωί, ο ίδιος είπε ότι «είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ 13 ασθενείς, σε απλές κλίνες σε 5κλινους θαλάμους. Η ΜΕΘ είναι 15 κλινών και είναι γεμάτη ... Έχουν γίνει 68 εισαγωγές. Επειδή γέμισαν με 200 ασθενείς οι απλές κλινικές του νοσοκομείου, ασθενείς μεταφέρονται αυτή τη στιγμή στο διπλανό "Γεννηματάς" της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση είναι πραγματικά απελπιστική. Δυστυχώς οι ασθενείς "ντανιάζονται" στους νεκροθαλάμους των νοσοκομείων».

Για τις επιτάξεις ιδιωτών γιατρών, υπογράμμισε ότι «το ξέρει ο κ. Πατούλης (σ.τ.σ. πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών εκτός από περιφερειάρχης Αττικής, ήταν παρών στο στούντιο), ότι έχουν επιταχθεί οικογενειακοί γιατροί, που θα ήταν απαραίτητοι στην κοινότητα, να ελέγχουν τα περιστατικά. Γιατί στα νοσοκομεία πολλές φορές έρχονται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση. Και δεν έχουν και νοσοκομειακή εμπειρία. Καλό ήταν να γίνει επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών για να νοσηλεύουν περιστατικά και στις ΜΕΘ και στις κλινικές».

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη μέτρων στα σχολεία, αναφερόμενος στο παράδειγμα της Άρτας. «Είναι στο "βαθύ κόκκινο" με πάνω από 200 ενεργά κρούσματα. Γέμισε το νοσοκομείο με 50 ασθενείς. Έχει διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Πρέπει να γίνει μελέτη στα κρούσματα, 50 και πλέον είναι από την εκπαίδευση, από τα σχολεία» και να παρθούν μέτρα, όπως και για την Εκκλησία και για άλλες επαγγελματικές ομάδες. «Ο δικός μας κλάδος είναι εμβολιασμένος κατά 95%, αν ήταν και άλλοι δεν θα μιλάγαμε για μετάδοση του κορωνοϊού πια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL