Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Κορωνοϊός / Sms σε ανεμβολίαστους και «παντού» rapid τεστ – Όλα τα νέα μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Sms σε ανεμβολίαστους και «παντού» rapid τεστ – Όλα τα νέα μέτρα

Κατάστημα στην εστίαση
(EUROKINISSI/ΝΤΕΛΑΪ ΓΙΕΝΑΝΤΑ)

Τα νέα μέτρα, κατόπιν εορτής, που αφορούν κυρίως στους ανεμβολίαστους ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά και το δεύτερο συνεχόμενο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Επίσης από την Παρασκευή ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό με τρίτη δόση για όλους τους όσους είναι άνω των 18 ετών, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν περάσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι από το Σάββατο:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε δύο rapid ή μοριακά τεστ την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της φύσης εργασίας τους.
  • Για τους ανεμβολίαστους η πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης γίνεται με επίδειξη αρνητικού rapid ή μοριακού τεστ.
  • Ενημερωτικά sms και επιστολές στους ανεμβολίαστους ενώ θα προβληθούν από τα ΜΜΕ σποτ με επιστημονικά στοιχεία ώστε πειστούν οι ανεμβολίαστοι
https://www.youtube.com/watch?v=SECi_xyi5Ug

Επίσης ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν χρειάζεται η επίδειξη τεστ για όσους πηγαίνουν στην εκκλησία (άσκηση θρησκευτικού δικαιώματος), για αγορές τροφίμων και επίσκεψη σε φαρμακεία.

Επιπλέον, ο Θ. Πλεύρης ανακοίνωσε και αύξηση των προστίμων για όσα καταστήματα δεν τηρούν τα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι από το Σάββατο θα προβλέπονται πρόστιμα 5.000 ευρώ και 15 ημέρες ανατολή λειτουργίας στα καταστήματα που εντοπίζονται να μην τηρούν τα μέτρα.

Επίσης όσον αφορά στους αθλητικούς χώρους, από τη στιγμή κατά την οποία μπορούν αν πηγαίνουν μόνο εμβολιασμένοι φορώντας μάσκα η ποινή θα είναι στις ομάδες και θα συνδυάζεται με τα επόμενα παιχνίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL