Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Κακοκαιρία «Μπάλλος» / Άνοιξε ο δρόμος και «κατάπιε» λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία «Μπάλλος» / Άνοιξε ο δρόμος και «κατάπιε» λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη
inteimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά το λεωφορείο του ΟΑΣΑ, που «βούλιαξε» στη λεωφόρο Ποσειδώνος στην Αθήνα και οι επιβάτες αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν άρον-άρον μπαίνοντας μέχρι τη μέση στα νερά, ένα λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη έπεσε σε τεράστια τρύπα που άνοιξε σε κεντρικό δρόμο.

Το τουριστικό λεωφορείο - που εκτελεί δρομολόγια για λογαριασμό της «Ελληνικά Πετρέλαια» για τη μεταφορά εργαζομένων - είχε σταματήσει επί της Εθνικής Αντιστάσεως προκειμένου να επιβιβαστούν δύο εργαζόμενοι, όταν… άνοιξε ο δρόμος  και «κατάπιε» το μπροστινό μέρος.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στο λεωφορείο επέβαιναν 12 εργαζόμενοι οι οποίοι τρομοκρατήθηκαν όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί αλλά δεν γνώριζαν την έκταση της λακκούβας η οποία δημιουργήθηκε και η οποία έχει βάθος 5 μέτρων.

Στο σημείο που βρίσκεται στην περιοχή Βότση έσπευσε έχει σπεύσει δύναμη της Τροχαίας, ενώ μετά από λίγη ώρα απομακρύνθηκε το λεωφορείο.

Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το οδόστρωμα είχε υποχωρήσει και στο παρελθόν στο ίδιο σημείο.

Έως και δυο μήνες χωρίς δυο από τα τέσσερα ρεύματα κυκλοφορίας η Εθνικής Αντιστάσεως

Κλειστή στο μεταξύ παραμένει η οδός Εθνικής Αντιστάσεως, στην Καλαμαριά. Η Τροχαία Θεσσαλονίκης αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων, από τη συμβολή της με την Περιφερειακή Οδό έως τη συμβολή της με την οδό Αιγαίου. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτική διαδρομή, καθώς η κυκλοφορία εκτρέπεται από το ύψος του Φοίνικα μέσω της Περιφερειακής Οδού και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, το απόγευμα θα υπάρχει ενημέρωση σε ό,τι αφορά στις εργασίες που θα χρειαστεί να γίνουν για την αποκατάσταση του οδοστρώματος. «Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο σημείο οπού συνέβη το περιστατικό με τους υπεύθυνους της ΕΥΑΘ και του ΟΑΣΘ και μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για πόσο γρήγορα θα γίνουν οι εργασίες, καθώς είναι αντίξοες οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν». Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ωστόσο, το χρονικό διάστημα που απαιτείται θα είναι αρκετές εβδομάδες έως και δύο μήνες.

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια των λεωφορείων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα, γίνεται ήδη παράκαμψη των δρομολογίων και για όσο χρονικό διάστημα θα εκτελούνται τα έργα τα λεωφορεία θα κινούνται μέσω εναλλακτικών διαδρομών, τις οποίες χαρτογραφούν οι άνθρωποι του Οργανισμού ώστε να είναι οι καλύτερες δυνατές για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL