Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
9ο Thessaloniki Pride / Επίθεση με πέτρες δέχθηκαν άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην πορεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

9ο Thessaloniki Pride / Επίθεση με πέτρες δέχθηκαν άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην πορεία

9ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΑΙΝΤ
ΕUROKINISSI

Επίθεση με πέτρες εναντίον της καθιερωμένης πορείας, στο πλαίσιο του 9ου Thessaloniki Pride, εξαπέλυσαν άγνωστοι που θέλησαν να αμαυρώσουν την εκδήλωση. Μάλιστα, κάποιες πέτυχαν και μέλη του Κινηματικού Μπλοκ και του πανελλαδικού Δικτύου Συντονισμού συλλογικοτήτων για τον ΛΟΑΤΚΙ γάμο, Marriage Equality Greece, τα οποία ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.

Στην καταγγελία προχώρησε, με ανάρτησή του στο Facebook, το Marriage Equality Greece καταδικάζοντας «αυτή και κάθε είδους επίθεση από κακοποιητικές, φοβικές προς τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ενέργειες που θεωρούν ότι θα επιβάλλουν το δίκιο της ετεροκανονικότητας σε μια κοινωνία που καθημερινά και σε κάθε τόνο δείχνει την διάθεση της να αλλάξει και να απορρίψει κάθε μορφή έμφυλης διάκρισης και βίας».

Το Marriage Equality Greece καλεί την πολιτεία και την κοινωνία «να μην δείχνει την παραμικρή ανοχή σε οποιαδήποτε έκφανση τραμπουκισμού στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα». «Υποστηρίζουμε το αίτημα μας για ισότητα στο γάμο και στην παιδοθεσία, την αυτονόητη αυτοδιάθεσή μας και δεν αφήνουμε περιθώριο στον εκφοβισμό, την τρομοκρατία και τις σκοταδιστικές κραυγές τους» καταλήγει σε ανακοίνωσή του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL