Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Μητσοτάκης στο Δαμάσι / Επίσκεψη - μνημείο πολιτικού θράσους και υποκρισίας στους σεισμόπληκτους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μητσοτάκης στο Δαμάσι / Επίσκεψη - μνημείο πολιτικού θράσους και υποκρισίας στους σεισμόπληκτους

ΔΑΜΑΣΙ ΣΧΟΛΕΙΟ
photo larissanet.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε μια, κατά τη θεώρηση του Μαξίμου, ασφαλή κίνηση για να δείξει ότι η κυβέρνησή του κάνει έργο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επέλεξε να βρεθεί κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο χτυπημένο από τον σεισμό Δαμάσι, για να εγκαινιάσει το δημοτικό σχολείο. Μόνο που πρόκειται για ένα έργο που κατασκεύασε μια ιδιωτική εταιρεία η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πηγαίνει για να πανηγυρίσει την ιδιωτική πρωτοβουλία και την παραδοχή της κυβέρνησής του ότι η πολιτική για την Παιδεία δεν είναι προτεραιότητα παρά μόνο εάν υπάρχουν χορηγοί.

Μια επίσκεψη στημένη μέχρι κεραίας όπου στους πίνακες των τάξεων προβαλλόταν σε power point ευχαριστήριο μήνυμα των μαθητών και των μαθητριών προς τον πρωθυπουργό για το νέο σχολείο. Λες και δεν είναι υποχρέωση ενός κράτους έξι μήνες μετά από ένα καταστροφικό σεισμό να παραδίδει στους μαθητές ένα νέο δημοτικό σχολείο.

ΔΑΜΑΣΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

Για επίσκεψη – μνημείο πολιτικού θράσους και υποκρισίας έκανε λόγο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας επισημαίνοντας ότι «το κτήριο χτίστηκε στα ερείπια του σχολείου που καταστράφηκε από τον μεγάλο σεισμό της 3ης Μαρτίου, μέσω πρωτοβουλίας ιδιωτικής εταιρείας, τη στιγμή που τα προβλήματα των σεισμόπληκτων κατοίκων του Δαμασίου παραμένουν άλυτα, έξι μήνες αργότερα».

Ο πρωθυπουργός έχει το θράσος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, να επισκεφτεί μια περιοχή, οι κάτοικοι της οποίας πέρασαν το καλοκαίρι μέσα σε κοντέινερ που έβραζαν από την ζέστη, ενώ ακόμα δεν έχουν καν γκρεμιστεί τα κατεστραμμένα από τον σεισμό σπίτια τους, ενώ η χρηματοδότηση που υποσχέθηκε η πολιτεία δεν έχει δοθεί, ενώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του χωριού βλέπουν τον κόπο της δουλειάς τους να πάει χαμένος.

«Η αδυναμία της κυβέρνησης να λύσει τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός δεν αφορά ασφαλώς μόνο το Δαμάσι, αλλά και άλλες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, αλλά και των Τρικάλων, στο Μεσοχώρι, στο Ζάρκο και αλλού» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας.

Ελπίζουμε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει την αξιοπρέπεια να ζητήσει σήμερα ένα συγγνώμη για την κατάσταση που θα δει στο Δαμάσι και να φροντίσει να λυθούν πραγματικά και άμεσα τα μεγάλα προβλήματα όλων των σεισμόπληκτων καταλήγει η ανακοίνωση.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL