Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Σεισμός Ελασσόνα - Λάρισα / «Έψαξα όλες τις τάξεις, θρανίο-θρανίο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεισμός Ελασσόνα - Λάρισα / «Έψαξα όλες τις τάξεις, θρανίο-θρανίο»

σχολείο σεισμός Τυρνάβου
(EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ)

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι, Γρηγόρη Λέτσιου, ο οποίος έβγαλε με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς, από το σχολείο μετά από τον ισχυρό σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε την περιοχή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γρ. Λέτσιος εξήγησε πως ήταν η πέμπτη διδακτική ώρα, όταν «η γη άρχισε να χορεύει κάτω από τα πόδια μας, το κτίριο να κουνιέται δεξιά-αριστερά, να τραντάζεται συθέμελα. Τα πάντα άρχισαν να καταρρέουν, η ψευδοροφή του σχολείου κατέρρευσε σε δευτερόλεπτα. Μεσοτοιχίες και επιχρίσματα τοίχων διαλύθηκαν…». «Ένα σύννεφο σκόνης κάλυψε όλο το σχολείο εσωτερικά και δεν έβλεπες τίποτα μπροστά σου», είπε.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΑΜΑΣΙ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΗΜΙΕΣ
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Περιγράφοντας τις στιγμές που βίωσαν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και τα παιδιά ο Γρ. Λέτσιος είπε «άκουγα κλάματα παιδιών», προσπάθησε να τα ηρεμήσει και όταν σταμάτησε κάπως η δόνηση, έδωσε εντολή να βγουν όλοι σιγά-σιγά έξω.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΜΑΣΙ
onlarissa

«Έψαξα όλες τις τάξεις, θρανίο-θρανίο», είπε και απέδωσε το γεγονός ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, στις πολλές ασκήσεις ετοιμότητας που έχουν γίνει στο σχολείο.

Με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, επικοινώνησε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τον συνεχάρη για την ψυχραιμία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL