Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
16.9°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
19.3°C21.0°C
4 BF 83%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.5°C23.0°C
3 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.7°C
2 BF 60%
Εμβολιασμός / Ταλαιπωρία για πολλούς γονείς στην έκδοση πιστοποιητικού για τα παιδιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβολιασμός / Ταλαιπωρία για πολλούς γονείς στην έκδοση πιστοποιητικού για τα παιδιά

EUROKINISSI

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στη χορήγηση πιστοποιητικού εμβολιασμού σε παιδιά και εφήβους 12 - 17 ετών.

Γι’ αυτές τις ηλικίες απαιτείται η συναίνεση του γονέα και το ραντεβού κλείνεται με τους κωδικούς taxisnet.  Έπειτα, υπάρχει η επιλογή για «εμβολιασμό τέκνου», όπου μπαίνουν τα στοιχεία του ανήλικου πολίτη. Με την αντίστοιχη διαδικασία γίνεται και η έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν γονείς στην ΑΥΓΗ, πολλοί αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η έκδοση του πιστοποιητικού. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η επίσκεψη σε ΚΕΠ ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να εκδοθεί εκεί το πιστοποιητικό.  

Όπως αναφέρουν πολίτες στην ΑΥΓΗ, αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα τον συνωστισμό στα ΚΕΠ, αλλά και επιπλέον ταλαιπωρία για τις οικογένειες που θέλουν να θωρακιστούν ενόψει και της νέας σχολικής περιόδου.

Μάλιστα, το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά 12 - 15 ετών, καθώς αυτά δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα, η οποία είναι απαραίτητη για την εξυπηρέτηση από τα ΚΕΠ.  Άρα οι γονείς πρέπει να κινήσουν τις διαδικασίες για να εκδώσουν και τα απαραίτητα έγγραφα για την ταυτοποίηση του τέκνου.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες πρέπει να ελεγχθούν από το... πολυδιαφημισμένο υπουργείο του Κυριάκου Πιερρακάκη ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των γονέων που έχουν δώσει το «πράσινο φως» στον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Εκκληση για τον εμβολιασμό παιδιών από Θεοδωρίδου

Σε κάθε περίπτωση, ο εμβολιασμός των ανήλικων πολιτών είναι απαραίτητος, αφενός για την προστασία του γενικού πληθυσμού, αφετέρου για την ασφαλέστερη έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού για τα παιδιά. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι τα εμβόλια είναι εγκεκριμένα για τις ηλικίες 12 - 15, ενώ εξελίσσονται μελέτες για μικρότερες ηλικίες.

Την ίδια ώρα, πάντως, τα ποσοστά εμβολιασμού στους ανήλικους πολίτες παραμένουν σε τραγικά επίπεδα. Στην ομάδα 15 - 17 έχει εμβολιαστεί με μία δόση το 11,1% και με τα ραντεβού αναμένεται να φτάσει στο 12,6%. Στην ηλικιακή ομάδα 12 - 14 μόλις το 3% έχει εμβολιαστεί κι αν υπολογιστούν τα ραντεβού, ανέρχεται στο 4%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL