Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Τουρισμός για όλους / Τεχνικό σφάλμα πέταξε εκτός προγράμματος δεκάδες δικαιούχους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρισμός για όλους / Τεχνικό σφάλμα πέταξε εκτός προγράμματος δεκάδες δικαιούχους

Ξαπλώστρες σε παραλία στην Πρέβεζα
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ)

Ένα «τεχνικό σφάλμα» πέταξε χωρίς λόγο 419 από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» όπως ενημερώνει το υπουργείο Τουρισμού, αναφέροντας ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε και λύθηκε μία ημέρα πριν λήξει η προθεσμία υποβολής ενστάσεων.

Χωρίς αιτιολογία είχαν απορριφθεί 419 άτομα από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», με το «τεχνικό σφάλμα», όπως το αποκαλεί το υπουργείο Τουρισμού να εντοπίζεται στο παρά πέντε και να διορθώνεται μόλις σήμερα, όταν η προθεσμία υποβολής ενστάσεων λήγει αύριο τα μεσάνυχτα.

Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Τουρισμού σημειώνει ότι μεταξύ των 70.888 απορριφθεισών αιτήσεων «υπήρξαν 419 περιπτώσεις που έχουν απορριφθεί χωρίς αιτιολογία. Από τον σχετικό έλεγχο προέκυψε ότι 38 από αυτές είναι απορριπτέες και 381 πληρούν τις προϋποθέσεις έγκρισης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατόπιν σχετικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι στον πίνακα των απορριφθεισών αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» υπήρχαν εγγραφές που είχαν γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, χωρίς αναγραφή αιτιολογίας απόρριψης.

Σε συνέχεια αυτού, οι υπηρεσίες του Υπουργείου, σε συνεργασία με τον ανάδοχο, διερεύνησαν τις σχετικές περιπτώσεις και εντόπισαν ότι σε σύνολο 308.696 εγκριθεισών και 70.888 απορριφθεισών αιτήσεων, λόγω τεχνικού σφάλματος, υπήρξαν 419 περιπτώσεις που έχουν απορριφθεί χωρίς αιτιολογία. Από τον σχετικό έλεγχο προέκυψε ότι 38 από αυτές είναι απορριπτέες και 381 πληρούν τις προϋποθέσεις έγκρισης.

Δεδομένων των ανωτέρω, έλαβε χώρα άμεσα σήμερα, Τρίτη 27 Ιουλίου, η σχετική διόρθωση των Προσωρινών Μητρώων Δικαιούχων και Αποκλειόμενων και από μέρους του αναδόχου δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα για τη μη επανάληψη ανάλογου ζητήματος στο μέλλον.

Οι αιτηθέντες μπορούν να ελέγξουν εκ νέου τα Μητρώα ή/και την προσωρινή κατάσταση της αίτησής τους με σύνδεση στην εφαρμογή και χρήση των προσωπικών τους κωδικών TAXISNET.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής ενστάσεων λήγει αύριο, Τετάρτη 28 Ιουλίου, στις 23:59.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL