Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Εμβόλιο / Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 12-14 ετών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο / Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 12-14 ετών

Εμβόλιο κορωνοϊός παιδί
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ETIENNE LAURENT)

Την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μετά το «πράσινο φως» που άναψε για τη συγκεκριμένα ηλικιακή ομάδα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. 

Σύμφωνα με τον Μ. Θεμιστοκλέους, το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Όπως ανέφερε στην τακτική ενημέρωση για την πανδημία η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η απόφαση αυτή ελήφθη «με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, την αυξανόμενη διασπορά της Δέλτα και τη διαθεσιμότητα εμβολίων που είναι ασφαλή».

«Τα οφέλη υπερτερούν των ενδεχόμενων παρενεργειών», είπε για να σημειώσει ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των γονέων.

Σύμφωνα με την Μαρία Θεοδωρίδου, στη χώρα μας παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία και τα παιδιά αποτελούν πηγή διασποράς. Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις, υποστήριξε.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Ανέφερε δε ότι οι ανεπιθύμητες παρενέργειες της περικαρδίτιδας ή μυοκαρδίτιδας στα παιδιά είναι σπάνιες - στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων, όπως είπε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL