Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Μαθητής σε Κεραμέως / «Δε θα πραγματοποιήσω τα όνειρά μου εξαιτίας σας»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαθητής σε Κεραμέως / «Δε θα πραγματοποιήσω τα όνειρά μου εξαιτίας σας»

Αντισηπτικό σε αίθουσα σχολείου
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Ανοικτή επιστολή στη Νίκη Κεραμέως στέλνει μαθητής που αποκλείστηκε από την τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η ΕΒΕ είναι μία αποτυχία» λέει ο Θ.Ν. (τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας) και τονίζει ότι το σύστημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στέλνει τους μαθητές στο εξωτερικό.

«Οι οικογένειες μας νόσησαν από Covid και κάναμε μάθημα με τηλεκπαίδευση, με το "επιτυχημένο" Webex σας των συνεχών τεχνικών προβλημάτων. Όνειρό μου ήταν να γίνω φοιτητής σε μία ξενόγλωσση φιλολογία, και ιδιαίτερα στην Γερμανική ή στην Γαλλική. Σύμφωνα με τα δεδομένα του 2020, συγκεντρώνω 4.025 μόρια παραπάνω για Γαλλική Φιλολογία και 3.310 μόρια παραπάνω για Γερμανική Φιλολογία. Με τα δεδομένα του 2021...μαντέψτε: Δεν δικαιούμαι να επιλέξω αυτά τα τμήματα στο μηχανογραφικό μου» σημειώνει.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή προς τη Νίκη Κεραμέως:

«Αξιότιμη κ. υπουργέ,

Είμαι ένα από τα πολλά άτομα που φέτος δεν θα πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Ο λόγος; Η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η οποία θεσμοθετήθηκε από εσάς τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ εμείς εξεταζόμασταν τον Ιούνιο του 2021. Δεν έγραψα καλά. Όνειρό μου ήταν να γίνω φοιτητής σε μία ξενόγλωσση φιλολογία, και ιδιαίτερα στην Γερμανική ή στην Γαλλική. Σύμφωνα με τα δεδομένα του 2020, συγκεντρώνω 4.025 μόρια παραπάνω για Γαλλική Φιλολογία και 3.310 μόρια παραπάνω για Γερμανική Φιλολογία. Με τα δεδομένα του 2021...μαντέψτε: Δεν δικαιούμαι να επιλέξω αυτά τα τμήματα στο μηχανογραφικό μου. Δεν καταλαβαίνετε πώς ζούσαμε μία ολόκληρη χρονιά. Οι οικογένειες μας νόσησαν από Covid και κάναμε μάθημα με τηλεκπαίδευση, με το "επιτυχημένο" Webex σας των συνεχών τεχνικών προβλημάτων. Μας στέλνετε στα Δημόσια ΙΕΚ. Και τι έγινε; Μας δίνετε μία επιλογή, η οποία δεν είναι αντάξια των προσδοκιών μας. Σας παρακαλώ πολύ να καταλάβετε ότι η ΕΒΕ είναι μία αποτυχία, και ότι με αυτό το σύστημα μας στέλνετε στο εξωτερικό, όταν είστε μία κυβέρνηση που υποτίθεται θέλετε να σταματήσετε το brain drain.

Παρακαλώ να μεριμνήσετε άμεσα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υποψήφιος Πανελλαδικών 2021, μελλοντικός φοιτητής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL