Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Θεσσαλονίκη / Και τα ενοικιαζόμενα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν πολυαντέχουν τη ζέστη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Και τα ενοικιαζόμενα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν πολυαντέχουν τη ζέστη

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Δεν είναι μόνο τα «σαπάκια» λεωφορεία από τη Λειψία που χάρισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον ΟΑΣΘ και κλατάρουν σε συνθήκες καύσωνα.  Όπως φαίνεται, και τα πολυδιαφημισμένα λεωφορεία που νοίκιασε ο οργανισμός δεν αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες, ενώ και αυτά παρουσιάζουν συχνά βλάβες.

Χθες ένα από τα λεωφορεία που ενέταξε ο ΟΑΣΘ στον στόλο του με leasing άρχισε να βγάζει καπνούς όταν διερχόταν την Τσιμισκή, μέρα μεσημέρι, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπερθερμάνθηκε ο κινητήρας του. Μάλιστα, δημιουργήθηκε και πανικός στους επιβάτες που ξαφνικά άρχισαν να βλέπουν τους καπνούς, ενώ ιδιαίτερα ψύχραιμη ήταν η αντίδραση του οδηγού. Ο τελευταίος ζήτησε να εκκενωθεί το λεωφορείο στην πρώτη στάση που βρήκε μετά τη ΧΑΝΘ και στη συνέχεια το οδήγησε και το στάθμευσε στην Πολυτεχνείου προκειμένου να μην δημιουργεί πρόβλημα στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καπνοί οφείλονταν στη μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας στο ψυκτικό υγρό της μηχανής.

Σύμφωνα με εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ, τα λεωφορεία αυτά δεν είναι καινούργια και συχνά παρουσιάζουν βλάβες. «Υπάρχουν λεωφορεία της ίδιας ηλικίας με τον δικό μας στόλο που παραμένουν ακινητοποιημένα για βλάβες αστείου κόστους και φυσικά όσο μένουν ακινητοποιημένα τόσο θα παρουσιάζουν μεγαλύτερες βλάβες» σημειώνουν. Καταγγέλλουν, επίσης, ότι σε αρκετά από τα ενοικιαζόμενα λεωφορεία ο κλιματισμός υπολειτουργεί και, όπως συμβαίνει και με τα λεωφορεία από τη Λειψίας, δεν διαθέτουν ανοιγοκλειόμενα παράθυρα.  Έτσι, όπως σημειώνουν, σε καθημερινή βάση κάποια από αυτά βγαίνουν από την κυκλοφορία. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι από τα 180 λεωφορεία που πήρε ο ΟΑΣΘ με leasing κυκλοφορούν σήμερα περί τα 136, ενώ κυκλοφορούν και περί τα 130 από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που αποτελούν δημόσια περιουσία.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL