Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Χρήστος Παππάς / Τον γύρο του κόσμου κάνει η σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρήστος Παππάς / Τον γύρο του κόσμου κάνει η σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Με εκτενείς ανταποκρίσεις τους κάλυψαν μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης τη σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά χθες Πέμπτη στου Ζωγράφου, ύστερα από εννέα μήνες που παρέμενε άφαντος.

«Συνελήφθη στην Ελλάδα ο φυγόποινος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς» έγραψε το BBC, θυμίζοντας ότι αναζητείτο από την αστυνομία από τον Οκτώβριο όταν ολόκληρη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση. «Ο Παππάς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών, αλλά αρνήθηκε να παραδοθεί. Είναι γνωστός για την εμμονή του με τον ναζισμό και θεωρείτο ο κορυφαίος ιδεολόγος της Χρυσής Αυγής» ανέφερε. 

«Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον φυγόδικο υπαρχηγό της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής» είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας The Guardian. «Ήταν ο τελευταίος από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που διέφευγε της δικαιοσύνης, αφού έναν πρώην κορυφαίο στέλεχος, ο Γιάννης Λαγός, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνελήφθη στις Βρυξέλλες τον Απρίλιο και εκδόθηκε τον επόμενο μήνα» επισήμανε.

«Ελλάδα: Συνελήφθη ο φυγόδικος ηγέτης της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής» αναφέρει η Deutsche Welle. Υπενθυμίζει δε ότι ο Παππάς διέφευγε από τον Οκτώβριο, όταν καταδικάστηκε σε μια δίκη-ορόσημο.

«Ελλάδα: Συνελήφθη φυγόποινος ακροδεξιός πρώην βουλευτής» σημειώνει το Associated Press. «Η Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε ως οργάνωση εμπνευσμένη από τους Ναζί τη δεκαετία του 1980. Περιθωριακή ομάδα για χρόνια, είδε μια αύξηση της δημοτικότητας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης 2010-2018 που προκάλεσε δυσκολίες για εκατομμύρια Έλληνες» εξηγεί.

«Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε το καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής Παππά» έγραψε το Reuters. Το πρακτορείο υπενθύμισε ότι η Χρυσή Αυγή «εισήλθε στο ελληνικό κοινοβούλιο το 2012 στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης της χώρας με μια έντονα αντι-μεταναστευτική πλατφόρμα, εκμεταλλευόμενο την οργή για τα επώδυνα μέτρα λιτότητας και το πολιτικό κατεστημένο».

«Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον φυγόδικο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής» έγραψε, τέλος, το πρακτορείο Anadolu. Έκανε δε μια μικρή αναδρομή στη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, αναφέροντας τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL