Με χρήση χημικών και γκλοπ επέλεξε αστυνομία να διαλύσει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας, ενάντια στο νομοσχέδιο «έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και φέρνει την τζάμπα εργασία για τα αφεντικά», έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Συγκεκριμένα, όταν το συνδικάτο οικοδόμων προσπάθησε να πραγματοποιήσει συμβολικό «τσιμέντωμα» του υπουργείου, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους με γκλοπ και κάνοντας χρήση χημικών.



Στη συνέχεια, το συνδικάτο των οικοδόμων αποχώρησε.
Προσαγωγή δύο ατόμων
Στην καταγγελία ότι προσήχθησαν δύο άτομα από το Συνδικάτο των Οικοδόμων στο Α.Τ. Ακροπόλεως, προχώρησαν με κοινή τους ανακοίνωση η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, μετά τα σημερινά μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Οι ίδιοι ζητούν να αφεθούν ελεύθερα τα δύο άτομα.
Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλεται η «αστυνομική βία εναντίων εργαζόμενων οικοδόμων που διαδήλωναν κάτω από το υπουργείο εργασίας απαιτώντας η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο – έκτρωμα».
Οι ίδιοι προσθέτουν ότι το ν/σ Χατζηδάκη «νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία. Καταργεί το οκτάωρο, καταργεί την Κυριακή αργία βάζει νέους περιορισμούς και απαγορεύσεις στο δικαίωμα της απεργίας, την οργάνωση των αγώνων και την λειτουργία των συνδικάτων. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη για την σημερινή επίθεση απέναντι στους οικοδόμους».
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:
«Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλουν την αστυνομική βία εναντίων εργαζόμενων οικοδόμων που διαδήλωναν κάτω από το υπουργείο εργασίας απαιτώντας η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο – έκτρωμα. Ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία. Καταργεί το οκτάωρο , καταργεί την Κυριακή αργία βάζει νέους περιορισμούς και απαγορεύσεις στο δικαίωμα της απεργίας, την οργάνωση των αγώνων και την λειτουργία των συνδικάτων.
Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη για την σημερινή επίθεση απέναντι στους οικοδόμους.
Το υπουργείο εργασίας είναι ανοιχτό και στρώνει κόκκινα χαλιά για να το επισκεφθούν βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες , για να σχεδιάσουν από κοινού όλα τα αντεργατικά μέτρα που βλέπουμε να προωθούνται σήμερα και το προηγούμενο διάστημα.
Οι οικοδόμοι δεν σκύβουν το κεφάλι. Μαζί με τους άλλους εργαζόμενους θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη στις 10 Ιούνη. Να εκφραστεί το παλλαϊκό όχι στο νομοσχέδιο με οργανωμένο λαϊκό αγώνα, που θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να το πάρει πίσω εδώ και τώρα. Καλούμε επίσης τα σωματεία των οικοδόμων να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση συλλαλητηρίων την Πέμπτη 3 Ιούνη σε όλη τη χώρα. Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα. Δεν υποχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε . θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».


Η καταγγελία για δύο προσαγωγές
«Καταγγέλλουμε την προσαγωγή 2 οικοδόμων στο Α.Τ. Ακροπόλεως, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στη κινητοποίηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Η κυβέρνηση με τις προκλητικές δηλώσεις Χατζηδάκη, ότι θα απαγορεύει σε δευτεροβάθμιες οργανώσεις να κυρήσουν απεργία για να συμπαρασταθούν σε πρωτοβάθμια σωματεία που το δικαστήριο έβγαλε τη δική τους απεργία παράνομη και καταχρηστική, προχωράει ένα ακόμη βήμα το σχέδιο καταστολής απέναντι στους αγώνες. Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μπορεί να υλοποιήσει όλα τα αντεργατικά μέτρα που τις έχει υπαγορεύσει ο ΣΕΒ και η μεγαλοεργοδοσία.
Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με την καταστολή , τις απαγορεύσεις και τις προσαγωγές θα σταματήσει τους αγώνες. Οι αγώνες θα συνεχιστούν ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο οργανωμένα.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να απελευθερωθούν οι 2 συνάδελφοι οικοδόμοι. Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα».


