Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Μια επιστολή για τη συνεπιμέλεια και την ΑΥΓΗ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια επιστολή για τη συνεπιμέλεια και την ΑΥΓΗ

Παιδί ζωγραφίζει
(PIXABAY.COM)

Αγαπητή ΑΥΓΗ,

Την ημέρα κατάθεσης του κατάπτυστου νομοσχεδίου Τσιάρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την επόμενη της συνεδρίασης της ΕΠΕΚΕ Δικαιοσύνης του κόμματος η ΑΥΓΗ επιλέγει να φιλοξενήσει ολόκληρο δισέλιδο στο σαλόνι της με μια «εξ αριστερών» αντιδραστική αρθρογραφία. Αντιδραστική απέναντι στις αποφάσεις του κόμματος, τους επιστημονικούς φορείς και τις γυναικείες οργανώσεις, που δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα προκειμένου να αποσυρθεί το εξάμβλωμα Τσιάρα.

Για ποιο λόγο επιλέξατε αυτήν την ημέρα γι' αυτόν τον «διάλογο»;

Ποιος κάλεσε τους συγκεκριμένους αρθρογράφους σε μια οργανωμένη παράθεση των απόψεών τους τη συγκεκριμένη ημέρα, όταν αυτό θα μπορούσε πιθανόν να έχει γίνει μεμονωμένα, αν υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη των ίδιων ή της εφημερίδας να τοποθετηθούν όλο το προηγούμενο διάστημα;

Για ποιο λόγο υπονομεύετε το ίδιο σας το κόμμα, αλλά και βουλευτές/τριες που έχουν πάρει στην πλάτη τους τη δημόσια έκφραση της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το βάρος τεράστιας στοχοποίησης, ακόμα και απειλών;

Δεν θα ασχοληθώ αυτή τη στιγμή με τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις και λαθροχειρίες των αρθρογράφων.

Θα επιμείνω όμως ότι εδώ υπήρξε συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, πολιτική πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τελικά ευθεία υπονόμευσή του. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η πολύπειρη διεύθυνση δεν αντιλήφθηκε τη μεθόδευση από συγκεκριμένα κέντρα που λειτουργούν στην περιφέρεια του κόμματος και το χρησιμοποιούν και αυτό και τα ΜΜΕ του για την προώθηση της δική τους ατζέντας, η οποία μάλιστα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί να παρουσιαστούν ισόποσα (αν όχι και κυρίαρχα) αυτές οι θέσεις; Υπάρχει αντίστοιχη ισόποση και συγκροτημένη συζήτηση μέσα στο κόμμα, ώστε να υπάρχει ανάγκη παράθεσης της άλλης άποψης;

Δύο τινά:  Ή δεν αντιληφθήκατε τη μεθόδευση ή διαφωνείτε με τη θέση του κόμματος και ασκείτε κι εσείς από την πλευρά σας πίεση για αλλαγή της γραμμής που έχει αποφασιστεί.

ΥΓ. 1: Να αναμένουμε ανάλογο αφιέρωμα στο όνομα του διαλόγου για το επικείμενο εργασιακό νομοσχέδιο; Θα διαβάσουμε κι εκεί θέσεις για το καλό του/της εργαζόμενου/ης, που μέσα στην εσωτερίκευση της καταπίεσής του δεν καταλαβαίνει ότι ο εκσυγχρονισμός του εργασιακού πλαισίου έρχεται για να τον/την χειραφετήσει και να τον/την απελευθερώσει από τα δεσμά του καπιταλισμού; Θα διαβάσουμε κι εκεί τις θετικές διατάξεις του νέου νόμου;

ΥΓ. 2: Η εικόνα που πλαισιώνει τη συγκεκριμένη αρθρογραφία σημειολογικά είναι εξαιρετικά απεχθής και λαϊκίστικη. Είναι απίστευτος ο συναισθηματικός εκβιασμός που επιχειρεί το λόμπι όλο αυτό το διάστημα. ΟK ο δήθεν εκλαϊκευμένος επιστημονικός λόγος, αλλά όχι και εικονίτσες βγαλμένες από τα βάθη του ιδεολογικού πυρήνα των men’s rights activists.

Λυπάμαι πάρα πολύ.

Σέβη Στάικου,

Συντονίστρια Ο.Μ. ΟΤΕ, μέλος της νομαρχιακής ΔΕΚΟ, μέλος του τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής.

Η απάντηση της «Α»

Στο φύλλο της περασμένης Τρίτης, ακριβώς πριν από το δισέλιδο που καταγγέλλει η συντρόφισσα Στάικου, υπήρχε ένα άλλο δισέλιδο, στο οποίο παρουσιάζονταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο Τσιάρα, οι δηλώσεις της Αγαθοπούλου, οι διαφοροποιήσεις της  Όλγας Κεφαλογιάννη και της Μαριέττας Γιαννάκου και δύο σημειώματα, του Λάππα και του Ξανθόπουλου. Την περασμένη Κυριακή είχαμε επίσης ένα δισέλιδο με απόψεις εναντίον του νομοσχεδίου.

Δεν χρειάζεται λοιπόν ούτε δαιμονοποίηση απόψεων και ανθρώπων ούτε θεωρίες συνωμοσίας. Η ΑΥΓΗ δημοσιεύει ενυπόγραφα άρθρα χωρίς να τα λογοκρίνει ούτε να τα ελέγχει ως προς τη συμβατότητά τους με την επίσημη γραμμή του κόμματος.  Όποιος διαφωνεί με το περιεχόμενό τους μπορεί να γράψει και αυτός. Θα ήταν επωφελέστερο από το να αναζητάμε μεταξύ μας εσωτερικούς εχθρούς και σκοτεινά κίνητρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL