Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
ΚΕΘΕΑ / Έκθετος ο Κώστας Μπακογιάννης μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΕΘΕΑ / Έκθετος ο Κώστας Μπακογιάννης μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου

Ο Κώστας Μπακογιάννης
(POOL/INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΤΖΗΣ)

Έκθετος είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει το νομοσχέδιο για το ΚΕΘΕΑ, στον απόηχο της κατακραυγής για την επιχειρούμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών του Κέντρου.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων ήταν από τους λίγους που στήριξαν το εν λόγω προσχέδιο νόμου, μπλοκάροντας στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας το ψήφισμα της «Ανοιχτής Πόλης» ενάντια στο ν/σ, αν στηρίχτηκε από σύσσωμη τη δημοκρατική αντιπολίτευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μοναδικός σύμμαχος του Κ. Μπακογιάννη ήταν η Χρυσή Αυγή.

Υπενθυμίζεται ότι το προσχέδιο νόμου για το ΚΕΘΕΑ το οποίο συνάντησε την αντίδραση των εργαζομένων, των οικογενειών και των κοινοτήτων του Κέντρου, αλλά και όλων των ευαισθητοποιημένων πολιτών, αποσύρθηκε, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για διάλογο με τους ανθρώπους του Κέντρου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Πόλη», «η απόπειρα μετατροπής του ΚΕΘΕΑ σε ένα ακόμα δυσκίνητο γρανάζι του επιτελικού κυβερνητικού μηχανισμού, η υποβάθμιση των συλλογικών οργάνων του, η κατάργηση της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων, η αλλοίωση της θεραπευτικής φυσιογνωμίας του, βρήκαν τους πολίτες απέναντι και νικητές».

«Αυτή η νίκη είναι ζωντανή απόδειξη της δύναμης που έχει η κοινωνία όταν υπερασπίζεται συλλογικά τις κατακτήσεις της και οδηγός για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας απέναντι στην πολυμέτωπη επίθεση που δέχονται», επισημαίνει η δημοτική παράταξη της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL