Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Κώστας Μπακογιάννης / Παρέα με τους χρυσαυγίτες μπλόκαρε ψήφισμα ενάντια στη διάλυση του ΚΕΘΕΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Μπακογιάννης / Παρέα με τους χρυσαυγίτες μπλόκαρε ψήφισμα ενάντια στη διάλυση του ΚΕΘΕΑ

Ο Κώστας Μπακογιάννης
(EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΜΙΝΗΣ)

Για άλλη μία φορά ο Κώστας Μπακογιάννης πήγε χέρι χέρι με τους χρυσαυγίτες στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, μπλοκάροντας αυτή τη φορά ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ το οποίο κατέθεσε η «Ανοιχτή Πόλη».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας η δημοτική παράταξη της Ανοιχτής Πόλης κατέθεσε ψήφισμα ενάντια στο σχέδιο νόμου για το ΚΕΘΕΑ, με το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί το αυτοδιοίκητο και όλα τα συλλογικά όργανα του ΚΕΘΕΑ. 

Παράλληλα το σχέδιο νόμου συγχωνεύει θεραπευτικές δομές ανόμοιες και ασύμβατες μεταξύ τους, εξαφανίζει την έννοια της θεραπευτικής κοινότητας και αλλοιώνει τη θεραπευτική προσέγγιση του οργανισμού, καταργεί τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και παραμερίζει όλες τις διαδικασίες και τα όργανα ελέγχου της διοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το ψήφισμα στηρίχτηκε από σύσσωμη τη δημοκρατική αντιπολίτευση, καλώντας την πολιτεία να σεβαστεί τη θεραπευτική φυσιογνωμία και αποστολή του ΚΕΘΕΑ, ενώ παράλληλα ζητούσε την απόσυρση του προσχέδιου νόμου που θίγει βαρύτατα την επιστημονική και οργανωτική λειτουργία του ιστορικού φορέα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ανοιχτή Πόλη, «για μια ακόμα φορά, ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε να λειτουργήσει ως πιστός ακόλουθος των κυβερνητικών σχεδιασμών και κατέφυγε στις ψήφους των υπολειμμάτων της Χρυσής Αυγής για να εμποδίσει το σώμα να τοποθετηθεί σε ένα ζήτημα που είναι τόσο κρίσιμο για τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας»

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ζήτησε με ψήφισμα του την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το ΚΕΘΕΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL