Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.6°C
2 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C14.1°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.9°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.8°C14.1°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.5°C
2 BF 100%
Συσπείρωση Δημοσιογράφων / Στο πλευρό των εργαζομένων κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συσπείρωση Δημοσιογράφων / Στο πλευρό των εργαζομένων κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου

Δημοσιογράφοι διαδήλωση
EUROKINISSI

Την καθολική συμμετοχή των εργαζόμενων στα ΜΜΕ στην απεργία της 4ης Μαΐου, χαιρετίζει η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος.

Όπως σημειώνει τονίζει βρίσκεται στο πλευρό της πλειονότητας των δημοσιογράφων που δεν βαφτίζουν «τάξη» την επιστροφή στο εργασιακό χάος που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση σε όφελος των μεγάλων εργοδοτών, στο πλευρό όσων υπηρετούν την πραγματική δημοσιογραφία. Τη δημοσιογραφία που ενημερώνει, αποκαλύπτει, διασταυρώνει και ενώνει τη φωνή της με το σύνολο των εργαζομένων της χώρας.

Θεωρώντας, όπως επισημαίνει, ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να βρεθούν σε ενιαίο μέτωπο με το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας βλέπουν τον κυβερνητικό οδοστρωτήρα να απειλεί την ίδια τους την ύπαρξη. «Οι δημοσιογράφοι υποδέχονται τα σχέδια Μητσοτάκη- Χατζηδάκη, θέτοντας τη φωνή, την πένα, την κρίση και τη σκέψη τους, στο πλευρό του εργαζόμενου που αγωνιά και αγωνίζεται να αποκρούσει ρυθμίσεις που μας επαναφέρουν στο 19ο αιώνα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος επισημαίνει ότι θεσμοθετεί απλήρωτες υπερωρίες και μετατρέπει την εργασία σε ανεξέλεγκτη δουλεία, την ώρα που στην Ισπανία διαβουλεύονται για 4ήμερη εργασία με 8ωρο. Στην Ελλάδα οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι σχεδιάζουν δουλειά από νύχτα ως νύχτα, φιλοδοξώντας να ξεπεράσουν τον πολιτικό πρόγονό τους Λάσκαρη, που επαίρονταν πως μ΄ ένα νόμο θα καταργούσε την πάλη των τάξεων και λυπούνται που το νομοθέτημά τους δεν έχει προβλέψει τον παχύ χαλκά στον αστράγαλο για να σέρνεται η βαριά μπάλα.

Τέλος απευθύνει κάλεσμα στους δημοσιογράφους να ενισχύσουν τον αγώνα όλων των εργαζομένων, να δώσουν φωνή και δύναμη σ΄ εκείνους που θα ακυρώσουν στην πράξη το ακραία αντεργατικό κυβερνητικό νομοθέτημα.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία της 4ης Μαΐου. Μια κινητοποίηση που για τον δημοσιογραφικό κόσμο είχε έναν επιπλέον ισχυρό συμβολισμό αφού, η 3η Μαΐου είναι αφιερωμένη, παγκόσμια, στον αγώνα για την ελευθερία του Τύπου. Έναν αγώνα που αποκτά πλέον ζωτική σημασία, στην Ελλάδα της «Λίστας Πέτσα», της μονομέρειας και της χειραγώγησης της ενημέρωσης.

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος βρίσκεται στο πλευρό της πλειονότητας των δημοσιογράφων που δεν βαφτίζουν «τάξη» την επιστροφή στο εργασιακό χάος που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση σε όφελος των μεγάλων εργοδοτών, στο πλευρό όσων υπηρετούν την πραγματική δημοσιογραφία. Τη δημοσιογραφία που ενημερώνει, αποκαλύπτει, διασταυρώνει και ενώνει τη φωνή της με το σύνολο των εργαζομένων της χώρας.

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος θεωρεί ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να βρεθούν σε ενιαίο μέτωπο με το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας βλέπουν τον κυβερνητικό οδοστρωτήρα να απειλεί την ίδια τους την ύπαρξη. Οι δημοσιογράφοι υποδέχονται τα σχέδια Μητσοτάκη- Χατζηδάκη, θέτοντας τη φωνή, την πένα, την κρίση και τη σκέψη τους, στο πλευρό του εργαζόμενου που αγωνιά και αγωνίζεται να αποκρούσει ρυθμίσεις που μας επαναφέρουν στο 19ο αιώνα.

Την ώρα που στην Ισπανία διαβουλεύονται για 4ήμερη εργασία με 8ωρο, οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι της Αθήνας σχεδιάζουν δουλειά από νύχτα ως νύχτα, θεσμοθετούν απλήρωτες υπερωρίες, μετατρέπουν την εργασία σε ανεξέλεγκτη δουλεία. Φιλοδοξούν να ξεπεράσουν τον πολιτικό πρόγονό τους Λάσκαρη, που επαίρονταν πως μ΄ ένα νόμο θα καταργούσε την πάλη των τάξεων και λυπούνται που το νομοθέτημά τους δεν έχει προβλέψει τον παχύ χαλκά στον αστράγαλο για να σέρνεται η βαριά μπάλα.

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος καλεί όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν με τη δουλειά τους τον αγώνα όλων των εργαζομένων, να δώσουν φωνή και δύναμη σ΄ εκείνους που θα ακυρώσουν στην πράξη το ακραία αντεργατικό κυβερνητικό νομοθέτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL