Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Αμύνταιο / Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους - Μεγάλη πορεία με τρακτέρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αμύνταιο / Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους - Μεγάλη πορεία με τρακτέρ

Αγρότες Αμύνταιο
πηγή φωτό agronews.gr

Θεαματική σε συμμετοχή ήταν η κινητοποίηση των αγροτών του Αμυνταίου Φλώρινας, που ολοκληρώθηκε με μηχανοκίνητη πορεία προς το δημαρχείο της πόλης το μεσημέρι.

Οι αγρότες που είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από τις καιρικές συνθήκες τα κύματα ψύχους που εκδηλώθηκαν τον Μάρτιο, την ώρα που τα  καρποφόρα δέντρα ήταν πάνω στην ανθοφορία, ζητούν άμεση ενίσχυση από την κυβέρνηση. Όπως τονίζουν «είμαστε σε απόγνωση. Φέτος δεν υπάρχει παραγωγή για μας» και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

https://youtu.be/vEAN6HZ3LFE

«Είναι μια προειδοποιητική πορεία διαμαρτυρίας των αγροτών της περιοχής. Χορτάσαμε από όμορφα λόγια. Οι ζημιές είναι μεγάλες. Μέχρι και τις 12/4/2021 είχαμε χαμηλές θερμοκρασίες. Φέτος δεν θα υπάρχει παραγωγή στα ροδάκινα και τα κεράσια. Έχουμε ολική καταστροφή των οπωροφόρων δέντρων», δήλωσε η πρόεδρος του τοπικού αγροτικού συλλόγου Διαμάντω Κρητικού.

«Οι παραγωγοί θα πρέπει να ζήσουν τις οικογένειές τους. Τα χρήματα των επιδοτήσεων ίσα που φτάνουν για να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ. Χρήματα υπάρχουν αλλά θα πρέπει να πάνε εκεί που θα πιάσουν τόπο. Οι αγρότες ζητούν να κηρυχθεί η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη έτσι ώστε να αποζημιωθούν άμεσα», τόνισε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL