Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Αστυνομία στα Πανεπιστήμια  / Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για τις διαρροές περί οπλοστασίων στα ΑΕΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομία στα Πανεπιστήμια  / Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για τις διαρροές περί οπλοστασίων στα ΑΕΙ

Πανεπιστήμιο Αστυνομία
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για τα επικίνδυνα παιχνίδια με την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις διαρροές περί οπλοστασίων μέσα στα ΑΕΙ

Ούτε ένα κυβερνητικό στέλεχος δεν βγήκε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, που δημοσιεύτηκαν αρχικά στην εφημερίδα «Το Βήμα» ότι «σε κάθε πανεπιστημιακό χώρο θα υπάρχει ειδικό "αστυνομικό τμήμα" που θα είναι σε ανοικτή γραμμή με τις γειτονικές αστυνομικές υπηρεσίες, με δυνάμεις επιφυλακής της ΕΛ.ΑΣ. εντός των ΑΕΙ, αλλά και με έναν αντιπρύτανη – σύνδεσμο με την ΕΛ.ΑΣ». Κανείς δεν είπε τίποτα για τις διαρροές ότι «εντός του κτιρίου των φρουρών θα υπάρχουν όπλα αν χρειαστούν σε περιπτώσεις επίθεσης κτλ». Έτσι, έμεινε μόνο η χθεσινή επιβεβαίωση ουσιαστικά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι οι αστυνομικοί θα έχουν «όπλα ατομικής προστασίας» χωρίς να διευκρινίσει τι θα είναι αυτά.

Ν. Φίλης «Παιχνίδι με τη φωτιά και περιβόλι δεξιού ρουσφετιού»

«Παιχνίδι με τη φωτιά και περιβόλι δεξιού ρουσφετιού» χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδρύσει αστυνομία στα πανεπιστήμια.

«Μες την πανδημία χρειαζόταν κλίμα κοινωνικής ειρήνης και συνεργασίας. Τι κάνει αντ’ αυτού η κυβέρνηση; Κατεβάζει ένα ακόμα εμπρηστικό νομοσχέδιο, για 20.000 λιγότερους εισακτέους (πανηγύρια σε κολέγια και φροντιστήρια!) και 1.000 ειδικούς φρουρούς που θα οπλοφορούν μέσα στα πανεπιστήμια. Την απασχολεί να εμφανίζεται “άτεγκτη” στο δόγμα της “νόμος και τάξη”, όταν στην πράξη εκκολάπτει τον επόμενο Κορκονέα» υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα δίδαγμα από το παρελθόν, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν χρηματοδοτεί τα ίδια τα πανεπιστήμια για να προσλάβουν προσωπικό φύλαξης. «Μήπως γιατί οι 1.000 προσλήψεις ειδικών φρουρών θα είναι περιβόλι δεξιού ρουσφετιού; Με… συνεντεύξεις! Θα δώσουν αγώνα δρόμου οι βουλευτές τους, να ξεπεράσει ο ένας τον άλλο!» τόνισε με νόημα. Υπενθύμισε δε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2013 είχε απολύσει 1.349 υπαλλήλους των ΑΕΙ, ανάμεσά τους προσωπικό φύλαξης.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL