Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.3°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.8°C22.7°C
3 BF 37%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20 °C
19.7°C22.7°C
5 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.2°C
0 BF 60%
Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος

Βασίλης Πάικος

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος. Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βασίλης Πάικος ήταν επί 25 χρόνια επικεφαλής της κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ, μέχρι το 2010, αλλά παρέμεινε σταθερός συνεργάτης και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας.

Αρθρογραφούσε από τη δεκαετία του 1980 στην ΑΥΓΗ, ενώ το τελευταίο άρθρο το είχε γράψει στις 26 Ιουλίου.

Παράλληλα ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84.

Δίδασκε επίσης δημοσιογραφία σε εργαστήριο σπουδών.

«Ο Βασίλης Πάικος είχε κερδίσει το σεβασμό όλων» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του.

ΣΥΡΙΖΑ: Κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Βασίλη Πάικου, ενός ξεχωριστού δημοσιογράφου και σκεπτόμενου πολίτη.

Ο Βασίλης Πάικος εμπνεόμενος πάντα από δημοκρατικές αρχές και με σπάνια ευρύτητα γνώσεων κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας σε μια εποχή που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται έντονα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Πέρα όμως από δημοσιογράφος, ήταν και ένας μεγάλος δάσκαλος για εκατοντάδες νέους και αποτελούσε ο ίδιος με το παράδειγμά του πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχει να μαθητεύσουν δίπλα του.

Σε όλη του τη διαδρομή κινήθηκε απαρέγκλιτα στη βάση των αξιών της Αριστεράς και του δημοκρατικού διαλόγου, ενώ στάθηκε με θάρρος πάντοτε, ακόμα και σε στιγμές που δεν ήταν κάτι εύκολο ή αυτονόητο, απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και εκτίμηση, με την ελπίδα πως οι νέοι δημοσιογράφοι που δεν τον γνώρισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο Βασίλης Πάικος ήταν ένας βαθιά ευγενικός άνθρωπος. Δημοσιογράφος με ήθος και γνώση που σπανίζει.

Πραγματικός δάσκαλος για εκατοντάδες νέους και νέες. Θα μας λείψει η σκέψη του, η κριτική του και η συντροφικότητά του. Καλό ταξίδι» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/photos/a.1535885650025118/2852105608403109/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARDojkkIWKS--Ag8PBfcL-5JCY0FYdyIW1QQLwplGJYrPu5g7vAeMivvC24EKa5rd2wEcnJUHp7MO1BgB9zP9E5s3iF5DNeboL1yjSe-qxl0WtZE_grOgSFlYerNdMNkz-O3RDz93AL7cXL0Z52HFXgXz5FNm7VFGddXX_nKl25RQrQUzckrvqi3uUUA9jjFEN75_it2SePmi5y0AQOEVsN_aCIz6K_OrV0VAp2LZvy1YvnKR2eG9xRvUw8kAEF9M54txxPa7v94iJQd47RGIhyy3AXem8DGdYomzBKPTdnzxEAcHcPmgwqgftYTlSdnqglc6HqB1YC4xURUps7ogr2_hH0P&__tn__=-R

Ν. Φίλης: Καλό κατευόδιο Βασίλη!

«Ο Βασίλης Πάικος πέθανε σήμερα το απόγευμα. Έχασε την πολύμηνη μάχη που έδωσε με το θάνατο. Αποχαιρετούμε ένα φίλο, ένα σύντροφο κι ένα δάσκαλο» αναφέρει ο Νίκος Φίλης ο οποίος συνεργάστηκε στην ΑΥΓΗ με τον Βασίλη Πάικο.

«Ο Βασίλης υπήρξε ακέραιος άνθρωπος, με ευγένεια χαρακτήρα, μόρφωση, προσήλωση στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σεβασμό στον αναγνώστη - πολίτη.

Από τα νεανικά του χρόνια, ζυμώθηκε στους δημοκρατικούς αγώνες, αγωνιστής κατά της δικτατορίας, μάχιμος δημοσιογράφος, δάσκαλος πολλών δημοσιογράφων, αν και βέβαια για την εξέλιξη ορισμένων δεν είχε καμία ευθύνη» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Στα περίπου 50 χρόνια δημοσιογραφικής σταδιοδρομίας, ο Βασίλης παρέμενε ουσιαστικά σύγχρονος, πιάνοντας το σφυγμό της εποχής χωρίς να κάνει εκπτώσεις από τις αξίες του. Σταθερός στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, με ευρύτητα πνεύματος, συνέβαλλε στη διαμόρφωση του δημόσιου χώρου της αριστερής διακυβέρνησης στη χώρα μας και τον υπερασπίστηκε απέναντι στις κραυγές του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Η απώλειά του σήμερα καθίσταται ακόμα πιο οδυνηρή μέσα στο ζόφο της εποχής, της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης και των fake news. Αποχαιρετούμε ένα ενεργό πολίτη - δημοσιογράφο, έναν ακριβό σύντροφο που μέχρι την τελευταία στιγμή της ενεργού παρουσίας του έδινε το «παρών» από τις στήλες της Κυριακάτικης Αυγής και τη συχνότητα του Αθήνα 984.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου, σε περιορισμένο κύκλο συγγενών λόγω του κορονοϊού. Σε καλύτερες στιγμές θα μπορέσουμε να τον τιμήσουμε όλοι όσοι συμμεριστήκαμε κοινές αγωνίες, αξίες, χαρές και λύπες».

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2473405819629034&set=a.2120321238270829&type=3

Κ. Μητσοτάκης: Πάντα εκτιμούσα το ήθος και τη μετριοπάθεια του Β. Πάικου

«Γνώριζα προσωπικά τον Βασίλη Πάικο. Αν και πολιτικά διαφωνούσαμε, εκτιμούσα πάντα το ήθος, τη μετριοπάθεια, και κυρίως την ευγένεια με την οποία άσκησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στο twitter εκφράζει στην οικογένεια και τους οικείους του «τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια».

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1332423501928669195

ΕΣΗΕΑ: Καλό ταξίδι Βασίλη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ιδιαίτερη θλίψη ανακοίνωσε την απώλεια του διακεκριμένου συναδέλφου Βασίλη Πάικου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή μετά από πολύμηνη ασθένεια.

Ο Βασίλης Πάικος γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1943. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές αποφοίτησε από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, ήταν, όμως, η δημοσιογραφία που τον κέρδισε. Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες «Βήμα», «Ελεύθερος Τύπος», «Αναγνώστης» και «Επτάμισι». Στην «Αυγή» ξεκίνησε το 1984 ως αρθρογράφος ενώ για πολλά χρόνια ήταν σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας. Επίσης, εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Flash» και «902 Αριστερά στα FM» καθώς και στον «Αθήνα 9,84» από τις πρώτες ημέρες ίδρυσης του σταθμού.

«Ο Βασίλης Πάικος υπήρξε ένας δημοσιογράφος ευρυμαθής, ακέραιος και ευγενής, που εργάστηκε σκληρά με προσήλωση στη δεοντολογία του επαγγέλματος. Υπήρξε δάσκαλος για πολλούς νέους συναδέλφους στο «σχολείο» της Αυγής αλλά και σε Ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Ξεχώριζε για το ήθος και τη σεμνότητά του και διακρίθηκε για την αναλυτική του ικανότητα και την ευπρέπεια του χαρακτήρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, που τίμησε με τη διαδρομή του το επάγγελμα» αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL