Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Κορωνοϊός / Κραυγή αγωνίας από τα απροετοίμαστα νοσοκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Κραυγή αγωνίας από τα απροετοίμαστα νοσοκομεία

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα. Ενδεικτικό της κατάστασης ότι το ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε βάρδια με 0 κρεββάτια. Προχειρότητα και έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, και κάνουν λόγο για λύσεις τις τελευταίας στιγμής. Παράλληλα, παγώνουν τα χειρουργεία και οι νοσηλείες στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ οι ασθενείς γίνονται «βαλιτσάκια» προς το ιδιωτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Διαβαλκανικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε πώς θέτει στη διάθεση του ΕΣΥ 50 κλίνες, εκ των οποίων 5 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς οι οποίοι δεν νοσηλεύονται για Covid-19. Ωστόσο η προσφορά γίνεται με το αντίτιμο των 1.600 ευρώ ημερησίως όπως ορίζεται από την πρόσφατη ΚΥΑ με την οποία διπλασιάστηκε η αμοιβή.

Το ΑΧΕΠΑ μετατράπηκε σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid19

Την χαοτική κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ και τις δύσκολες ώρες που περνάνε οι εργαζόμενοι αλλά και οι ασθενείς περιέγραψε στο Κόκκινο ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ Χαράλαμπος Κοροξενός.

«Άτυπα το ΑΧΕΠΑ μετατράπηκε σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid19» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων και πρόσθεσε ότι η πρωινή βάρδια βρήκε το νοσοκομείο με 0 κρεβάτια.

Λίγο αργότερα η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να «βαφτίσει, τα 6 κρεββάτια της καρδιοχειρουργικής κλινικής, σε κρεβάτια Covid», με αποτέλεσμα οι ασθενείς να γίνουν «βαλίτσες» προς άλλες νοσοκομειακές δομές κυρίως ιδιωτικές.

Ο Χαράλαμπος Κοροξένος μιλώντας για τις οριακές καταστάσεις που βιώνουν οι υγειονομικοί στο ΑΧΕΠΑ σημείωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 150 κρούσματα, που κατά τη διάρκεια της ανάρρωσή τους δεν «υπάρχει κανείς να τους αντικαταστήσει».
 
«Κούραση αναστάτωση και ανασφάλεια» είναι οι λέξεις με τις οποίες περιέγραψε τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων που έφερε και ως παράδειγμα ότι ένας νοσηλευτής από τις μετακινήσεις δε γνωρίζει σε ποια κλινική θα δουλεύει την επόμενη μέρα.

Συνολικά ο Χαράλαμπος Κοροξένος έκανε λόγο για «απροετοιμασία, καθώς όλοι περιμέναμε τι θα συμβεί με το δεύτερο κύμα και τώρα τρέχουν με λύσεις της τελευταίας στιγμής.
 
Τέλος ο πρόεδρος των εργαζομένων χαρακτήρισε «τουρίστα» τον Βασίλη Κικίλια που δεν συνομίλησε ποτέ με τους εργαζόμενους παρά μόνο με τη διοίκηση.

Ίδια εικόνα και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Την μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σε νοσοκομείο μόνο για κορωνοϊό μετά την αναστολή της τακτικής του λειτουργίας κατήγγειλε μιλώντας στο Κόκκινο ο διευθυντής της κλινικής ΜΕΘ του νοσοκομείο Δημήτρης Μπαμπαλής.

Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των ασθενών με κορωνοϊό από πόλη σε πόλη, ενώ κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL