Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.2°C24.6°C
5 BF 30%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.7°C
5 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C21.0°C
5 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
20.4°C24.7°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
22.9°C22.9°C
5 BF 23%
Κορωνοϊός / «Λαϊκίστικη αντιπολίτευση με ψέματα και fake news» βλέπει ο Κικίλιας για τις καταγγελίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / «Λαϊκίστικη αντιπολίτευση με ψέματα και fake news» βλέπει ο Κικίλιας για τις καταγγελίες

Κικίλιας

«Παραλάβαμε από την προηγούμενη διακυβέρνηση, τον Ιούλιο του 2019, 557 κλίνες ΜΕΘ, και έχουμε φτάσει να έχουμε τον Νοέμβριο του 2020, 1.082, και μέχρι το τέλος του έτους άλλες 234 νέες ΜΕΘ» ο Βασίλης Κικίλιας, ισχυριζόμενος πως «σήμερα έχουμε μηδέν αναμονές για κρεβάτι εντατικής θεραπείας εν μέσω πανδημίας, σε αντίθεση με τις 30-35 αναμονές πέρυσι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην τακτική ενημέρωση για τις αντοχές του ΕΣΥ, υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έχει χρησιμοποιήσει rapid test πάνω από 98%, πως το 30% των τεστ γίνεται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία, ενώ θέλησε να δαβεβαιώσει πως ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά έκαναν, κάνουν και θα κάνουν ό,τι χρειαστεί, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό.

«Οι δυνάμεις του ΕΣΥ δεν είναι απεριόριστες, αποδείξαμε ότι έχουμε σχέδιο και ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίθεση σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

«Απέναντι στην εθνική προσπάθεια υπάρχει ο Αλέξης Τσίπρας και όσοι σύντροφοι ακολουθούν αυτή τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση με ψέματα και fake news γύρω από τη δημόσια υγεία αυτή τη δύσκολη ώρα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Συμπλήρωσε δε: «Θέλω να ξέρουν ότι δεν χτυπούν εμάς, χτυπούν τους πολίτες. Το έκαναν στην αρχή της πανδημίας, το επαναλαμβάνουν αδίστακτα και τώρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλωσορίζει τον «εξαφανισμένο» υπουργό Υγείας

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος καλωσόρισε «τον εξαφανισμένο υπουργό Υγείας που μετά από 8 μήνες πανδημίας, βγήκε επιτέλους σήμερα στην ενημέρωση των πολιτών»

«Οποιαδήποτε συσχέτιση της παρουσίας του άρον - άρον μετά την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Τσίπρα για υπουργό υγείας κοινής αποδοχής είναι απολύτως συμπτωματική. Όπως και το άγχος του να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και όχι να παρουσιάσει έστω και τώρα κάποιο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Στην παρθενική του εμφάνιση μετά 8 μήνες, δεν βρήκε μισή λέξη να πει για την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης» υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Για τη μείωση αντί για αύξηση του προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ κατά 6.000 ανθρώπους σε σχέση με το 2019 που δεν υπήρχε πανδημία. Για την ασφυξία των νοσοκομείων και των ΜΕΘ. Για την πρωτοφανή ανεπάρκεια, ακόμα και στις 50 ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή, να λειτουργούν μόλις οι 9 λόγω έλλειψης προσωπικού. Για τις ατέλειωτες παλινωδίες και αντιφάσεις, για τον ομολογημένο εφησυχασμό της κυβέρνησης. Και τίποτα φυσικά για τα πρακτικά της Επιτροπής που η κυβέρνησή του συνεχίζει να κρύβει.

Ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος υπουργός, βγήκε μόνο να μας πει ότι αυτός και ο κ. Μητσοτάκης τα έχουν κάνει όλα καλά, αλλά δεν είπε κουβέντα για το πώς φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο.

Δεν περιμέναμε βέβαια και κάτι άλλο. Έχουν σπαταλήσει τόσους μήνες σε δημιουργική λογιστική, που πια δυστυχώς ξεπερνιέται από τη δραματική πραγματικότητα και σε εκστρατείες αυτοθαυμασμού, που οδήγησαν στα καθημερινά πλέον αρνητικά ρεκόρ και στην απόγνωση τους ανθρώπους του ΕΣΥ».

Ανδρ. Ξανθός: Εμφάνιση πολύ κατώτερη των περιστάσεων

«Την ώρα που η χώρα είναι σε lockdown και η κοινωνία σε απόγνωση, την ώρα που η πανδημία είναι εκτός ελέγχου και το ΕΣΥ στο «κόκκινο», ο Υπουργός Υγείας αντί να παρουσιάσει ένα σοβαρό σχέδιο επείγουσας ενίσχυσης της ανθεκτικότητας του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και του ηθικού των ανθρώπων του, επιλέγει να κάνει απολογισμό πεπραγμένων και να αποδομήσει την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σχολιάζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός.

«Μόνο που αυτό δεν απαντά στη μεγάλη δυσκολία που βιώνει το υγειονομικό προσωπικό, ούτε στην ανασφάλεια των ασθενών και της κοινωνίας για την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών υγείας τους.

Εμφάνιση πολύ κατώτερη των περιστάσεων και του καθολικού αιτήματος για συνεννόηση και συστράτευση απέναντι στην υγειονομική κρίση» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοτανίδου: Πρώτα θα εμβολιαστούν νοσηλευτικό προσωπικό

«Υπάρχει ποσοστό ασθενών που δυστυχώς δεν τα κατάφερε» ανέφερε η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και ισχυρίστηκε πως ότι σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα «το ποσοστό είναι εξαιρετικό», δηλαδή «έχουμε μια θνησιμότητα στις ΜΕΘ ασθενών που είναι πάρα πολύ βαριά» και ανέφερε ότι η θνητότητα είναι γύρω στο 35%-37%, «ένα εξαιρετικό σκορ για τις ΜΕΘ σε οποιαδήποτε χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αν. Κοτανίδου ανέφερε επίσης ότι «η θνητότητα στην Ελλάδα είναι περίπου 60 ασθενείς ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, είναι μια θνητότητα που είναι εξαιρετικά χαμηλή σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες προηγμένες χώρες της Βόρειας Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής».

Σχετικά με το εμβόλιο, η καθηγήτρια ξεκαθάρισε ότι όλοι οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν, «απλώς με προτεραιότητα στο νοσηλευτικό προσωπικό, αργότερα οι ευπαθείς ομάδες» και κατόπιν όποιος άλλος εθελοντικά το επιθυμεί. «Τα εμβόλια τα οποία θα έρθουν θεωρούνται ότι είναι απόλυτα ασφαλή και δεν υπάρχει κανένας λόγος για την διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι το εμβόλιο είναι επικίνδυνο» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL