Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.0°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.2°C18.6°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 35%
Κορωνοϊός / Θετικοί και οι 56 ηλικιωμένοι στο γηροκομείο στα Ιωάννινα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Θετικοί και οι 56 ηλικιωμένοι στο γηροκομείο στα Ιωάννινα

ΕΚΑΒ κορωνοϊός
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Όλοι οι ηλικιωμένοι – συνολικά 56 άτομα – που φιλοξενούνται στο ιδιωτικό γηροκομείο στα Ιωάννινα, όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα την Κυριακή, διαγνώστηκαν τελικά θετικοί στον κορωνοϊό. Κρίσιμη η κατάσταση, καθώς πρόκειται για άτομα στην πλειονότητά τους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, 21 από τους φιλοξενούμενους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ 35 παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φροντίδας με μόλις τέσσερα άτομα προσωπικό που εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες για να καλύψει μέρος των αναγκών τους. Άλλωστε, θετικά στον κορωνοϊό έχουν βρεθεί και τα 2/3 των εργαζομένων.

«Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο…. Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή την στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση... Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στο Epiruspost.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση στο γηροκομείο των Ιωαννίνων με τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη από τον Εισαγγελέα κατόπιν αιτήματος από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

«Εγκληματική αμέλεια για τα γηροκομεία»

«Η εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης για τα γηροκομεία και τους χώρους υψηλής ευαλωτότητας συνεχίζεται με σπασμένα τα φρένα» τονίζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέργιος Καλπάκης.

Όπως σημειώνει, «στην πλέον επιβαρυμένη περιοχή των Ιωαννίνων, βρέθηκε σε γηροκομείο θετικό το σύνολο των φιλοξενούμενων και εργαζομένων! Το γεγονός ότι ο γενικός υγειονομικός έλεγχος της δομής ξεκίνησε έξι ημέρες μετά την πρώτη διάγνωση, αλλά και ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει μεταφερθεί η πλειοψηφία των ασθενών σε νοσοκομεία επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την πρωτοφανή ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για ουσιαστική πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι εξαγγελίες του Αυγούστου για αυξημένους και διαρκείς ελέγχους στα γηροκομεία έμειναν στα χαρτιά, με αποτέλεσμα οι πιο ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας να μένουν στο έλεος της πανδημίας» καταλήγει ο Στ. Καλπάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL