Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Κορωνοϊός / Δεκαεννέα τα κρούσματα στο γηροκομείο στις Σέρρες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Δεκαεννέα τα κρούσματα στο γηροκομείο στις Σέρρες

ασθενοφορο κορωνοιος
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε συνολικά 19 έχουν ανέβει μέχρι στιγμής τα κρούσματα σε ηλικιωμένους και εργαζόμενους στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων  «Κωστοπούλειο Στέγη», στις Σέρρες. Μέχρι χθες το απόγευμα τέσσερεις φιλοξενούμενοι είχαν μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν άλλοι τρεις.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της μονάδας Κώστας Καραμούτσος σε δηλώσεις του εξέφρασε την αγωνία του για την εξέλιξη της όλης κατάστασης υποστηρίζοντας πάντως ότι τηρούνταν με αυστηρότητα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και γίνονταν τακτικοί έλεγχοι σε όλο το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους. Ανέφερε ακόμη ότι όλα τα θετικά κρούσματα εντοπίζονται μόνο σε μια πτέρυγα. Η «Κωστοπούλειος Στέγη» φροντίδας ηλικιωμένων φιλοξενεί συνολικά 113 ηλικιωμένους.

Στο μεταξύ, νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού θέτει σε εφαρμογή ο δήμος Σερρών, μεταξύ των οποίων η αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, η αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, η αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ όπως επίσης και η αναστολή των τμημάτων της σχολής χορού και γυμναστικής της δημοτικής επιχείρησης.

«Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σημειώνοντας ότι πρωταρχικός στόχος είναι να περιοριστεί η έξαρση των κρουσμάτων και να αποφευχθεί η επιβολή ενός lockdown.

Στις Σέρρες θα παραμείνουν όλη την εβδομάδα η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και κλιμάκια ελέγχου, διενεργώντας δειγματοληπτικά τεστ στον γενικό πληθυσμό. Καθημερινά πραγματοποιούνται περί τα 300 τεστ ενώ μέχρι στιγμής είναι αρκετά μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στην κεντρική πλατεία των Σερρών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL