Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Κορωνοϊός / Όλα καλά τα βλέπει η Δ. Μιχαηλίδου παρά τα συνεχή κρούσματα στα γηροκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Όλα καλά τα βλέπει η Δ. Μιχαηλίδου παρά τα συνεχή κρούσματα στα γηροκομεία

Δόμνα Μιχαηλίδου
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

«Τολμώ να πω σταθήκαμε όρθιοι στο δεύτερο κύμα» ισχυρίστηκε παρά τα συνεχή κρούσματα κορωνοϊού στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων η υφυπουργός κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επέκρινε την κυβέρνηση γιατί τρέχει «πυροσβεστικά» πίσω από κάθε κρούσμα, αντί να έχει ένα σχέδιο για συστηματικά τεστ σε εργαζόμενους κι ηλικιωμένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι τα πρωτόκολλά για την πρόληψη στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων εκδόθηκαν «αρκετά καθυστερημένα» μόλις τον Αύγουστο.

Ο Π. Σκουρλέτης επισήμανε ότι τα ίδια τα ρεπορτάζ των καναλιών για το πρόσφατο κρούσμα σε γηροκομείο στην Γλυφάδα ανέδειξαν ότι δεν τηρούνταν κανένα μέτρο πρόληψης. Ο Π. Σκουρλέτης ζήτησε επικαιροποιημένα στοιχεία για τα τεστ στα γηροκομεία, ενώ από την κριτική του δεν ξέφυγε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης για την «αφωνία» σε σχέση με την επιτήρηση της τήρησης των μέτρων πρόληψης από τα γηροκομεία.

Αν κι «έδειξε» τις περιφέρειες ως αρμόδιες για την επιτήρηση των μέτρων πρόσληψης, η Δ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι από τις 31 Αυγούστου έχουν διενεργηθεί 208 έλεγχοι κι έχουν διαπιστωθεί 30 παραβιάσεις των πρωτοκόλλων ασφαλείας, με αποτέλεσμα επιβολή προστίμων 145.000 ευρώ. Η Δ. Μιχαηλίδου σημείωσε ακόμα ότι σε 252 δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων έχουν διενεργηθεί πάνω από μία φορά μοριακά τεστ, ενώ γίνονται επιπλέον και rapid test.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL