Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Χρυσή Αυγή / Δεν επιστρέφει στην Ελλάδα, υποννοεί ο Γιάννης Λαγός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσή Αυγή / Δεν επιστρέφει στην Ελλάδα, υποννοεί ο Γιάννης Λαγός

 Γ. ΛΑΓΟΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΜΑΣΚΑ
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου. Με καταδίκασε βάσει εντολών. Θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να αποδείξω το τι έλαβε χώρα» αναφέρεται σε δήλωση του Γιάννη Λαγού, που ανέγνωσε ο συνήγορός του στο δικαστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες ελέω της ευρωβουλευτικής του ιδιότητας. Ισχυρίστηκε δε πως επί «πεντέμισι χρόνια όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές» και πως «ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι ενεργούσε κατόπιν εντολών».

Η δήλωση του Γιάννη Λαγού ερμηνεύεται ως έμμεση -πλην σαφής- παραδοχή του πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να φυλακισθεί.

Βάσει αυτών, θα πρέπει να ακολουθηθεί η εξής διαδικασία προκειμένου να βρεθεί σε σοφρωνιστικό κατάστημα, προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ελληνικές ερχές θα πρέπει να στείλουν αίτημα άρσης της ασυλίας του στην Ευρωβουλή, η οποία θα αποφασίσει σχετικά. Υπενθυμίζεται πως η ευρωομάδα της Αριστεράς, δια των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του αντιπροέδρου της Ευρωβουλής Δημήτρη Παπαδημούλη, έχει ήδη στείλει πολλές σχετικές επιστολές στο προεδρείο του σώματος, ενημερώνοντάς το για τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής και το ρόλο του Λαγού.

Κατόπιν οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εκδώσουν ευρωπαικό ένταλμα σύλληψής του Λαγού και οι βέλγικές αρχές να τον συλλάβουν και να τον εκδώσουν στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL