Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Σχολεία / Μαζική μαθητική πορεία στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / Μαζική μαθητική πορεία στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΣ
Διαμαρτυρία για τα προβλήματα στα σχολεία λόγω πανδημίας/ eurokinissi

Με κεντρικό σύνθημα «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία» το μαθητικό κίνημα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε μαζική πορεία στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές διαδήλωσαν ζητώντας αύξηση των δαπανών για την παιδεία, προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τμημάτων των 15 ατόμων, καθώς και μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα στα σχολεία.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Διαμαρτυρία για τα προβλήματα στα σχολεία λόγω πανδημίας/ eurokinissi

Η μεγάλη πορεία με μαθητές που φοράνε μάσκα και τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό είναι παράλληλα απάντηση στις κακεντρέχειες που προωθούνται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αποπροσανατολίζουν τα κύρια αιτήματα στις καταλήψεις.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΡΕΙΑ
Διαμαρτυρία για τα προβλήματα στα σχολεία λόγω πανδημίας/ eurokinissi

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου στην Πλατεία Δικαστηρίων και μέσω των Οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Εγνατίας, Βενιζέλου κατέληξε στο ΥΜΑΘ, όπου αντιπροσωπεία των μαθητών επέδωσε στη διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θόδωρου Καράογλου ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΡΕΙΑ
Μαθητική πορεία στη Θεσσαλονίκη/ eurokinissi

 

Χρ. Γιαννούλης: Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή

«Εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης, με προστατευτικές μάσκες πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση και πορεία και απαίτησαν τα αυτονόητα. Ολιγομελή τμήματα, αύξηση των διαθέσιμων αιθουσών στα σχολεία, πρόσληψη εκπαιδευτικών, αλλά και μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. Παράλληλα κατήγγειλαν την απαράδεκτη στάση διάφορων ΜΜΕ που προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν το δίκαιο αγώνα τους λέγοντας ότι "οι μαθητές αντιδρούν στη χρήση μάσκας". Αντί να τους συκοφαντεί η κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλογιστεί τις ευθύνες της». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης με αφορμή την μαζική μαθητική πορεία στη Θεσσαλονίκη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL