Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Σχολεία / Αποπροσανατολίζουν τα κανάλια για τις μαθητικές καταλήψεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / Αποπροσανατολίζουν τα κανάλια για τις μαθητικές καταλήψεις

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΟΝΤΡΟΛ ΜΜΕ
EUROKINISSI

Μία σκόπιμη θολούρα επιχειρείται να δημιουργηθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, σχετικά με τις αυξανόμενες καταλήψεις στα σχολεία, που γίνονται από τους μαθητές, με αφορμή την κατάσταση που βιώνουν μετά την επιστροφή τους στο σχολείο, και τα μέτρα που (δεν ) έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό.

Στα ρεπορτάζ των καναλιών παραμένει σκοπίμως ασαφές, εάν οι καταλήψεις των μαθητών γίνονται επειδή εναντιώνονται στη χρήση της μάσκας, ή εάν τα αιτήματά τους αφορούν ολιγομελή τμήματα, προσλήψεις καθηγητών, αλλά και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι προφανής, σαφής και οπωσδήποτε έχει πολιτικό υπόβαθρο.

Τα κανάλια ωστόσο, προτιμούν να εντάσσουν το ρεπορτάζ για τις καταλήψεις στα σχολεία όλης της χώρας, ως «ουρά» στα ρεπορτάζ των αρνητών μάσκας, κάτι που διαστρεβλώνει πλήρως το κίνητρο των μαθητικών καταλήψεων και αποπροσανατολίζει, αντί να ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.

Ο στόχος των καναλιών είναι σαφής: να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση. Όσο ακόμα είναι  στο χέρι τους, προσπαθούν να αποκρύψουν το αντικυβερνητικό κίνημα που ξεκινάει να φουντώσει στα σχολεία και τη δυσαρέσκεια των μαθητών, όχι απέναντι στη μάσκα, αλλά απέναντι στα μέτρα που (δεν) έχει πάρει το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση.

Ίσως έχουν λίγο χρόνο ακόμα να συνεχίσουν έτσι..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL