Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Σχολεία / Με ασφαλίτικες μεθόδους τρομοκρατούν μαθητές που κάνουν καταλήψεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / Με ασφαλίτικες μεθόδους τρομοκρατούν μαθητές που κάνουν καταλήψεις

ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι καταγγελίες ότι ένστολοι ζήτησαν, από δύο διευθυντές σχολείων του Ηρακλείου Κρήτης τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολείων, ενώ την ίδια ώρα στο Κερατσίνι, προσήχθησαν μαθητές οι οποίοι είχαν συναντηθεί για να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Την ώρα που η κυβέρνηση επιλέγει να αντιμετωπίσει το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία με αστυνομική καταστολή, θυμίζοντας άλλες εποχές, πληθαίνουν οι καταγγελίες για «παρεμβάσεις» της αστυνομίας.

Με κοινή τους ανακοίνωση ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, και Διονύσης Καλαματιανός καλούν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να πάρει θέση για τις καταγγελίες και να διατάξει άμεσα την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ώστε «να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση».

Όπως σημειώνουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ «από την 7η Ιουλίου του 2019, έως σήμερα, προφανώς με πολιτική απόφαση του κ. Μητσοτάκη και του αρμόδιου υπουργού, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν ανηλεή αγώνα τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας ενώ νωπές είναι οι μνήμες από τις ασχήμιες ακραίας αστυνομικής βίας ενάντια σε φοιτητές».

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι «το δόγμα του τρόμου και της πάταξης που εφαρμόζει εδώ και 16 μήνες η ΝΔ δεν θα περάσει ακόμη και σε μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», υπογραμμίζουν ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών, διαρκώς εκφράζει την αντίθεση της σε πρακτικές που τη φέρνουν απέναντι στην κοινωνία και δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν θα ανεχθεί να στιγματίζεται από τη δράση ακροδεξιών μονάδων εντός της ΕΛΑΣ».

Σημειώνεται ότι 71 σχολεία στην Κρήτη τελούν υπό κατάληψη, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τη χρήση μάσκας αλλά και για τα ελλειπή μέτρα στα σχολεία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το efsyn.gr, στο Ηράκλειο υπό κατάληψη τελούν 39, στα Χανιά 13, στο Ρέθυμνο 13 και στο Λασίθι 6.

Επιχείρηση τρομοκράτησης μαθητών και στο Κερατσίνι

Σε προσαγωγή μαθητών του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου προχώρησαν αστυνομικοί, όπως καταγγέλλει η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Η τρομοκρατία για να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών δεν πρόκειται να έχει το αποτέλεσμα που επιδιώκει η κυβέρνηση και τα όργανα της. Αντί η κυβέρνηση να στοχοποιεί τους μαθητές, που αγωνίζονται για ενίσχυση της υγειονομικής θωράκισης των σχολείων τους και προστασία της δημόσιας υγείας, καταφεύγει σε αυταρχικά αστυνομικά μέτρα παλαιάς κοπής με στόχο τη τρομοκράτηση των νέων παιδιών», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, η τοπική ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προσθέτει ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να εξασφαλίσει ότι τα σχολεία θα λειτουργούν με όλους τους ενδεδειγμένους υγειονομικούς κανόνες για να προστατευτούν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους».

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση αναφορικά με την έλλειψη εφαρμογής όλων των υγειονομικών μέτρων που συστήνει η επιστημονική κοινότητα για τα σχολεία. Τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στη ζωή των νέων και των οικογενειών τους, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά οξύνονται ακόμα περισσότερο με την αντιλαϊκή και ανεύθυνη πολιτική της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL