Αίρει τη ρύθμιση που είχε ψηφίσει προ διετίας η κυβέρνηση, με πρωτοβουλία τότε του πρώην προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, σύμφωνα με την οποία ένας ραδιοφωνικός σταθμός μπορεί να περιέλθει στα χέρια των εργαζομένων του σε περίπτωση που η ιδιοκτησία δεν καταβάλλει τις αμοιβές τους για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών.
Με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος στο νομοσχέδιο «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα - Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις» καταργείται αυτή η ευνοϊκή για τους εργαζόμενους διάταξη.
Έτσι, ενώ ο παλαιός νόμος προέβλεπε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτημα στο ΕΣΡ για άδεια ίδρυσης σταθμού στην αντίστοιχη συχνότητα στην περίπτωση που υπάρχει καθυστέρηση επί τετράμηνο των αποδοχών τουλάχιστον στο 1/3 του προσωπικού, πλέον με τη νέα ρύθμιση παραμένει μία και μοναδική προϋπόθεση: η διαπίστωση οριστικής παύσης ή διακοπής της λειτουργίας του σταθμού τουλάχιστον επί εξάμηνο.
Όμως, στις σημερινές συνθήκες, ποιος σταθμός θα παύσει επί εξάμηνο, όταν έχει τη δυνατότητα να παίζει επί 24ώρου βάσεως play list; Και με στοιχειώδες προσωπικό, ενός μόνο ηχολήπτη; Ή εναλλακτικά ενός κομπιούτερ; Η νέα ρύθμιση όχι μόνο καταργεί στην πράξη τη δυνατότητα συνεταιρισμών από τους εργαζόμενους, αλλά αφήνει και τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να μην πληρώνουν το προσωπικό και να μην κινδυνεύουν με άρση της δυνατότητας εκπομπής.
Η ίδια τροπολογία προβλέπει επίσης ότι η άδεια θα παραχωρείται απευθείας από το ΕΣΡ χωρίς την υπογραφή του εκάστοτε υπουργού, ότι απαγορεύεται η μεταβίβαση της επιχείρησης ή της άδειας και ότι οι συνεταιριστικοί σταθμοί, για να νομιμοποιηθούν, οφείλουν να περάσουν τη διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης, όπως οι ιδιώτες.
Σήμερα, ως αυτοδιαχειριζόμενοι λειτουργούν ο Nitro, ο Flash -μόνο με μουσική- ενώ στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας βρίσκεται ο Best. Αιτήματα στο ΕΣΡ έχουν καταθέσει ο Star FM Θεσσαλονίκης και ο Ξένιος.