Live τώρα    
Ρεκόρ αποχής στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές / Με 231 ψήφους διαφορά έχασε τη δημαρχία στην Καισαριανή ο Γ. Κοντόσταυλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρεκόρ αποχής στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές / Με 231 ψήφους διαφορά έχασε τη δημαρχία στην Καισαριανή ο Γ. Κοντόσταυλος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

Η αποχή κυριάρχησε στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές σε Καισαριανή, Μάνδρα - Ειδυλλία, Τροιζηνία την Κυριακή.

Στην Καισαριανή, με αποχή 67% και 231 ψήφους διαφορά, ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ Ηλ. Σταμέλος εξελέγη δήμαρχος έναντι του Γ. Κοντόσταυλου, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ηλ. Σταμέλος συγκέντρωσε 51,5% έναντι 48,5% του Γ. Κοντόσταυλου. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γ. Κοντόσταυλος στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του Μαΐου συγκέντρωσε 61,55% έναντι του «πράσινου» απερχόμενου δημάρχου Αντ. Καμπάκα.

"Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος για την παράταξη στην οποία μετέχω και για το κόμμα μου, που μαζί δώσαμε αυτή την ωραία, έντιμη και με αρχές αυτοδιοικητική μάχη. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για μια καλύτερη Καισαριανή", δήλωσε στην "Αυγή" ο Γ. Κοντόσταυλος και εξηγώντας το αποτέλεσμα σημείωσε: "Υπήρχε μια λογική ΣΥΡΙΖΑ - αντιΣΥΡΙΖΑ και χάσαμε για 3%". Τόνισε, όμως, ότι "το θέμα της αποχής πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά, πώς θα σηκώσουμε τον κόσμο και θα κινητοποιήσουμε την κοινωνία. Έχει και η κοινωνία την ευθύνη της, όπως έχουν κι αυτοί που θέλουν να ανατρέψουν τα πράγματα, να προσπαθήσουν να την κινητοποιήσουν".

Στην Μάνδρα - Ειδυλλία, με αποχή 39%, ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πανωλιάσκος έμεινε εκτός δεύτερου γύρου για έξι ψήφους έναντι της "πράσινης" Ιω. Κριεκούκη, που την ερχόμενη Κυριακή θα αναμετρηθεί με τον "γαλάζιο" Γ. Δρίκο, που είχε εκλεγεί δήμαρχος στον δεύτερο γύρο των εκλογών του Μαΐου. Συγκεκριμένα, στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής, ο Γ. Δρίκος συγκέντρωσε 36% με 3.908 ψήφους, η Ιω. Κριεκούκη 30% με 3.266 ψήφους, ο Θ. Πανωλιάσκος 30% με 3.260, ενώ ο Χαρ. Θεοδώρου, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ συγκέντρωσε 3% με 299 ψήφους. Τέλος, στην Τροιζηνία με αποχή 49,19%, ο Κ. Καραγιάννης επανεξελέγη με 70%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0