Live τώρα    
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ / Γ. Κοντόσταυλος: Μαζί με τους πολίτες για την Καισαριανή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ / Γ. Κοντόσταυλος: Μαζί με τους πολίτες για την Καισαριανή

"Είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον δήμο μας για να λυτρωθεί από τους τοπικούς εκπροσώπους των Μνημονίων" τονίζει στην "Αυγή" ο υποψήφιος δήμαρχος Μάνδρας Θ. Πανωλιάσκος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

Για τη μάχη των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής ετοιμάζονται ο νυν δήμαρχος Καισαριανής Γ. Κοντόσταυλος έναντι του Ηλ. Σταμέλου, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, και ο Θ. Πανωλιάσκος, επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συνεργασία και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στη Μάνδρα - Ειδυλλία, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει τέσσερις αντιπολιτευόμενους συνδυασμούς και να διεκδικήσει τη δημαρχία από τον "γαλάζιο" απερχόμενο Γ. Δρικό.

"Να δώσουμε συνέχεια στο έργο μας"

"Από κοινού με τους πολίτες θέλουμε να διαμορφώσουμε τις ζωές μας στην Καισαριανή", τονίζει στην "Αυγή" ο δήμαρχος Γ. Κοντόσταυλος. Μετά από έργο δυόμισι μηνών και μέσα από τις περιοδείες του στην Καισαριανή, υπογραμμίζει πως "επεξεργαζόμαστε τις προτάσεις των πολιτών, που καταθέτουν στις λαϊκές συνελεύσεις".

Ψηλά στην ατζέντα ο Γ. Κοντόσταυλος θέτει την κοινωνική πολιτική. Για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σχεδιάζει το επόμενο βήμα. "Αφού πετύχαμε να πάρουμε όλα τα παιδιά της Καισαριανής, επεξεργαζόμαστε πώς θα απενταχθούν αυτές οι δομές από το Νομικό Πρόσωπο 'Λεωνίδας Μανωλίδης' και θα ενταχθούν στο νέο οργανόγραμμα του δήμου", τονίζει. Για τις δομές των ΑμΕΑ αναφέρει ότι "στον σχεδιασμό του βρίσκεται η κτηριακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων (στεγανοποίηση του κτηρίου, τοποθέτηση στεγάστρου και φροντίδα του περιβάλλοντος χώρου) και κατασκευή νέας αίθουσας στο σχολείο των ΑμΕΑ". "Για εμάς οι ΑμΕΑ όχι μόνο πρέπει να διευκολυνθούν στην κοινωνική τους ένταξη, αλλά και να είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας", υπογραμμίζει.

Χαρακτηρίζοντας "σημαντική πληγή" τη φτώχεια και την ανεργία, ο Γ. Κοντόσταυλος επισημαίνει: "Δεν μας αρκεί να φτιαχτούν στον δήμο μας θέσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα. Εμείς παλεύουμε για πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Γι' αυτό και συγκρουόμαστε με την κυβερνητική πολιτική, που απαγορεύει τις προσλήψεις στους δήμους". Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι μόλις ανέλαβε καθήκοντα υπέβαλε αίτημα για 85 προσλήψεις τακτικού προσωπικού στον υπουργό Εσωτερικών, Αργ. Ντινόπουλο, "το οποίο όμως έχει μείνει αναπάντητο".

Θ. Πανωλιάσκος: Ευκαιρία να λυτρωθούμε από τους τοπικούς εκπροσώπους των Μνημονίων

"Είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον δήμο μας για να λυτρωθεί από τους τοπικούς εκπροσώπους των Μνημονίων" τονίζει στην "Αυγή" ο Θ. Πανωλιάσκος. Αυτό άλλωστε αναμένεται να υπογραμμίσει και στην προεκλογική συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη, στην κεντρική πλατεία της Μάνδρας στις 7.30 μ.μ.

"Δεσμευόμαστε να καταβάλουμε τέτοια προσπάθεια ώστε να ανασυγκροτήσουμε τον δήμο σε όλα τα επίπεδα" τονίζει. Καταγγέλλοντας τον απερχόμενο "γαλάζιο" δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο, Γ. Δρικό, για "αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση" στα οικονομικά του δήμου, υπογραμμίζοντας πως την ίδια ώρα "πιστός στις μνημονιακές πολιτικές, είναι από τους λίγους δημάρχους της Αττικής που προχώρησαν στην αξιολόγηση του προσωπικού του δήμου".

Ο Θ. Πανωλιάσκος δεσμεύεται για "εξυγίανση των οικονομικών του δήμου". "Στόχος μας είναι ο δήμος να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, να αποκτήσει όλες τις αναγκαίες υποδομές σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες (Μάνδρα, Βίλλια, Ερυθρές και Οινόη) σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και την Περιφέρεια Αττικής και να γίνουν τα έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί λόγω αδιαφορίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής Δρικού και πληγώνουν τους πολίτες". Καταλογίζει "ολιγωρία" στη δημοτική αρχή Δρικού, αφού "στον δήμο δεν έχει προχωρήσει το έργο της αποχέτευσης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με κίνδυνο να χαθούν κοινοτικοί πόροι", "ενώ στους Δήμους Ασπρόπυργου και Ελευσίνας το αντίστοιχο έργο έχει προχωρήσει με σχετικά γρήγορους ρυθμούς".

Για την αντιμετώπιση της φτώχειας των δημοτών ο Θ. Πανωλιάσκος σημειώνει ότι "οι κοινωνικές δομές του δήμου πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών, και ιδίως σε αυτούς που μαστίζονται από την κρίση. Χωρίς χρώματα και κομματικές αγκυλώσεις". "Γιατί εμείς δεν θέλουμε καμία οικογένεια να μείνει χωρίς ρεύμα και τα αναγκαία για την επιβίωσή της" υπογραμμίζει στηλιτεύοντας απόφαση της απερχόμενης δημοτικής αρχής να στείλει κατασχετήριο για οφειλές δημοτικών τελών σε τετραμελή οικογένεια με δυο γονείς άνεργους και τη σύζυγο με αναπηρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0