Να εκλέξουν στην προεδρία την «εισαγγελέα» Κάμαλα Χάρις, αντί τον Ντόναλντ Τραμπ, τον «καταδικασμένο από τη δικαιοσύνη κακοποιό», κάλεσε τους ψηφοφόρους ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από το συνέδριο των Δημοκρατικών, στο Σικάγο.
Violent crime has dropped to its lowest level in more than 50 years.
— Joe Biden (@JoeBiden) August 20, 2024
And crime will keep coming down when we put a prosecutor in the Oval Office—instead of a convicted felon.
Στην ομιλία του, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου των Δημοκρατικών, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε εξάλλου τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του «λούζερ» δηλαδή χαμένο, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.
Ο 81χρονος Αμερικανός πρόεδρος, που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως εγκαταλείπει την εκστρατεία για την επανεκλογή, του επευφημήθηκε εκκωφαντικά και παρατεταμένα από τους συνέδρους εισερχόμενος στην κύρια αίθουσα του United Center. «Σ’ αγαπάμε Τζο!» ή «ευχαριστούμε Τζο!» του φώναζαν πολλοί με τον ίδιο να ανταποδίδει στο ίδιο κλίμα λέγοντας επίσης στους συνέδρους πως τους «αγαπά».
«Είμαστε αιώνια ευγνώμονες» στον Τζο Μπάιντεν, τον «απίστευτο» πρόεδρο των ΗΠΑ, είπε από την πλευρά της η Κάμαλα Χάρις, της οποίας η υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ αναμένεται να επικυρωθεί τυπικά στο συνέδριο.
Thank you, @JoeBiden, for your historic leadership and for all you continue to do.
— Kamala Harris (@KamalaHarris) August 20, 2024
We are forever grateful. pic.twitter.com/vrQSnBVTWv
«Μαχόμαστε για ιδεώδη πολύτιμα για εμάς. Και δεν ξεχνάμε ποτέ: όταν μαχόμαστε, κερδίζουμε!», τόνισε η σημερινή αντιπρόεδρος, η οποία επίσης επευφημήθηκε ηχηρά από το πλήθος στη σύντομη εμφάνισή της στο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος.