Live τώρα    
Άντονι Μπλίνκεν / Η ανθρωπιστική εκεχειρία μπορεί να δώσει προοπτική στις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άντονι Μπλίνκεν / Η ανθρωπιστική εκεχειρία μπορεί να δώσει προοπτική στις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους

Μπλίνκεν
ΕΡΑ/ALAA BADARNEH / POOL

Για την προοπτική της ανθρωπιστικής εκεχειρίας μίλησε ο Άντονι Μπλίνκεν κατά την επίσκεψή του στην Βαγδάτη, όπου βρέθηκε απρόοπτα σήμερα και συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Σία αλ-Σουντάνι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ανέφερε ότι «για να εξασφαλίσουν μια ανθρωπιστική παύση στη Γάζα, η οποία θα μπορούσε να προωθήσει πολλές προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης της παροχής περισσότερης βοήθειας και της απελευθέρωσης των ομήρων της Χαμάς, εργάζονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι».

Ειδικότερα, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι τώρα 100 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισέρχονται στη Γάζα σημειώνοντας ωστόσο ότι η βοήθεια αυτή «είναι εντελώς ανεπαρκής».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ επισκέφτηκε τη Βαγδάτη και συνομίλησε με τον Ιρακινό πρωθυπουργό για τους κινδύνους επέκτασης του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και παλαιστινιακής Χαμάς.

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στο Ιράκ, που ανακοινώθηκε από το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού Μοχάμεντ Σία αλ-Σουντάνι, δεν είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως για λόγους ασφαλείας. 

Σημειώνεται ότι η χώρα του δέχεται απειλές από το Ιράν δια στόματος του υπουργού Άμυνας της χώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ θα «πληγούν σκληρά» εάν η Ουάσινγκτον δεν εφαρμόσει εκεχειρία στη Γάζα, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

«Η συμβουλή μας προς τους Αμερικανούς είναι να σταματήσουν άμεσα τον πόλεμο στη Γάζα και να εφαρμόσουν εκεχειρία, διαφορετικά θα πληγούν σκληρά», είπε ο Μοχάμεντ Ρεζά Αστιανί.

Το Ιράν θεωρεί ότι οι ΗΠΑ «εμπλέκονται στρατιωτικά» στη σύγκρουση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0